sława_zaczek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Przychodzi taka chwila, kiedy dochodzisz do wniosku, że wszystko co do tej pory zrobiłaś nie ma znaczenia. grudzień śnieg świat nabiera nowej perspektywy bardziej oddala się na północ w stronę dębu za którym zielone światło daje nadzieję kobiecie w kamiennym domu została ze swoim proszę ja ciebie pocieszeniem że to nic takiego tylko jaakiśtam którego trzeba zradializować sterydową twarzą dyskretnie spogląda zza firanki i udaje że jest na wschodzie swojego życia tam gdzie ów dąb potężne ramiona wznosi do nieba też by tak chciała - wiary na wiosenne przebudzenie na kawałku szyby odbijają się jej myśli musi ukryć za plecami jasne światło czy woła? zagryza usta i tłumaczy wnukom dlaczego motyle przestają machać skrzydłami
aluna Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Stasiu , tytuł , teść i puenta - wspaniale! Wiem, wiem o co ,o co .... Uściski! Hania
sława_zaczek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. :):) HANIU, UKŁONY:))
Baba_Izba Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Pięknie, delikatnie opowiedziana historia, ciekawy wiersz, daje nadzieję na "wiosenne przebudzenie". Stasieńko; w "wiosenne" i w 13 - "patrz" - brakuje po literce? Cmoki - smoki - baba
sława_zaczek Opublikowano 12 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 12 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. och, babuniu Izuniu, z ukłonami i przytupem:))
teresa943 Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 pięknie opowiadasz o trudnym doświadczeniu niemocy...zamyślona nad głębią przekazu zanurzam się w codzienność. serdeczne uściski, Stasieńko :)))) Krysia
sława_zaczek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Krysiu, jaki lirycznie poetycki komentarz, pięknie dziękuję, moja ty kochana poetko:))
Anna_Para Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Jak tu wytłumaczyć młodzieży niemoc, skutki choroby, przemijania... Podejmujesz trudny temat i robisz to sprawną formą, ładnym językiem z elementami kolokwialnego stylu. Z podobasiem, Autorko! Brawo. Cieplutko, Para:)
sława_zaczek Opublikowano 13 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. o tam Anno, to bardzo trudne,pogodzić się z losem... a za miłe słowa dziękuję z ukłonem dla twojej twórczości:))
Anna_Para Opublikowano 14 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Grudnia 2012 Wdzięczne dzięki, cieplutko, Para:)
Oxyvia Opublikowano 15 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 15 Grudnia 2012 Bardzo smutny wiersz. Odczytuję jako obraz uczuć kobiety, która niespodziewanie została sama. Nie wiadomo, dlaczego, ale została sama i nie potrafi tej samotności oswoić - powoli traci życie, przestaje "machać skrzydłami". Zrobił na mnie ogromne wrażenie, więc dla mnie jest bardzo dobry.
sława_zaczek Opublikowano 16 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 16 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jest ciężko chora, lekarze mówią, że nie doczeka wiosny, a ona miejmy ndzieje, doczeka drugiej wiosny.... dzi>ęki Joaśko:))
Oxyvia Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Strasznie smutne. No tak: radializacja, sterydy - nie skojarzyłam w pierwszym momencie. Ale nastrój tworzysz świetnie.
Nata_Kruk Opublikowano 17 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Grudnia 2012 Dobrze oddany stan, rezygnacja, zwątpienie, może nawet niechęć do bycia wśród innych, bo jest coś, co "zgniata" i być może odbiera wiarę na wiosenne przebudzenie. Dobry akcent w puencie - dzieci, nauczmy je dostrzegać smutniejsze strony życia.. innych ludzi. Pozdrawiam.
Rekomendowane odpowiedzi