sława_zaczek Opublikowano 3 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 skrzydło wielkiego ptaka jak łódź na wzburzonym niebie kołuje słońce raz z jednej raz z drugiej strony pola pocięte jak szarlotka lądowisko fanfary oklaski i ulga wywołuje spacerowiczów na nabrzeże portu i płynie rzeka głów bagaży niektóre tam jeszcze czekają na wynos Dotknij mnie marzy mi się niechże stanie się jawą sen bez ciebie pierzcha nieuchwytny scałowany przez ciemność rzeczywistość w oczach walizy plecy uda mi się dotrzeć do ciebie? w marzeniach obraz zakotwiczony i tyle z tej miłości mamy ile siebie daliśmy na tacy znaczenia mogę wciąż rozmyślać o lesie deszczu i ścieżce pomiędzy twoim i moim udamisię twardy orzech mogę wskazać żwirek pod stopami wilgotny i kłujący las faluje i ucieka powietrze z płuc ciepłe jak twoje dłonie a tu zima wersja poprawiona skrzydło wielkiego ptaka kołuje słońce na wburzonym niebie raz z jednej raz z drugiej strony pola pocięte jak szarlotka lądowisko fanfary oklaski i ulga wywołuje spacerowiczów na nabrzeżu portu rzeka głów bagaży rzeczywistość w oczach walizy plecy uda mi się dotrzeć do ciebie? by sen stał się jawą tej miłości mamy tyle ile siebie daliśmy na tacy znaczenia mogę wciąż rozmyślać o lesie deszczu i ścieżce pomiędzy twoim i moim udamisię mogę wskazać żwirek pod stopami wilgotny kłujący las faluje i ucieka powietrze z płuc ciepłe jak twoje dłonie a tu zima
Oxyvia Opublikowano 3 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2012 Bardzo to smutne. Jakby nie było już do kogo wracać... Ale jeden wers mnie rozbawił: "mogę wciąż rozmyślać o lesie deszczu jądrach";-))) Cmokesy, Żaczko!
aluna Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Ach te wspomnienia , nie dają spokoju , wędruję za peelką i rozmyślam , czy tak daleko , czy tak na zawsze? Serdecznie! Hania
sława_zaczek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, wspomnienia, to jedyna rzecz, ktąrej nikt nie odbierze:)) dziŁki alunovel Haniu, radości!! S.
sława_zaczek Opublikowano 4 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej Joaś, smutne? powiadasz, wspomnienia zostają podczas gdy ludzie się omijają, cmokes Kochana:))
aluna Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, wspomnienia, to jedyna rzecz, ktąrej nikt nie odbierze:)) dziŁki alunovel Haniu, radości!! S. Oj !Zaczko tak mnie pięknie nikt nie nazywał' alunovel ' . miło mi ! Nie , nie pozwolimy na to! Hej ! Hania
Oxyvia Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej Joaś, smutne? powiadasz, wspomnienia zostają podczas gdy ludzie się omijają, cmokes Kochana:)) No i właśnie to jest smutne... Że się omijają. A kiedy my się spikniemy znowu nareszcie??? :)
sława_zaczek Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej Joaś, smutne? powiadasz, wspomnienia zostają podczas gdy ludzie się omijają, cmokes Kochana:)) No i właśnie to jest smutne... Że się omijają. A kiedy my się spikniemy znowu nareszcie??? :) właśnie, właśnie, te omijania... czasy nie sprzyjaają spotkaniom, może po końcu świata_ gdzieś około ..kurna, chyba dopiero kwietnia... bo luty, marzec, mam zobowiązania...rodzinne, cmook pisz do kosa, chorzeje , buuuu
sława_zaczek Opublikowano 5 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. oj, wspomnienia, to jedyna rzecz, ktąrej nikt nie odbierze:)) dzięki alunovel Haniu, radości!! S. Oj !Zaczko tak mnie pięknie nikt nie nazywał' alunovel ' . miło mi ! Nie , nie pozwolimy na to! Hej ! Hania heheh, no tak, nie ?dowidze....hihi i sie nie dajmy!! hej Haneczko!!
Oxyvia Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. hej Joaś, smutne? powiadasz, wspomnienia zostają podczas gdy ludzie się omijają, cmokes Kochana:)) No i właśnie to jest smutne... Że się omijają. A kiedy my się spikniemy znowu nareszcie??? :) właśnie, właśnie, te omijania... czasy nie sprzyjaają spotkaniom, może po końcu świata_ gdzieś około ..kurna, chyba dopiero kwietnia... bo luty, marzec, mam zobowiązania...rodzinne, cmook pisz do kosa, chorzeje , buuuu Chorzeje??? Oj, to fatalnie! Myślałam, że już wszystko w porządku! Zaraz napiszę do niej.
Nata_Kruk Opublikowano 9 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 9 Grudnia 2012 Ta treść, to bardziej renimiscencje, w sensie nieświadomego, a może świadomego wspominania. Sławo, dla mnie, trochę przegadany, chwilami zbyt wyliczeniowo. Tak bym zaczęła... skrzydło wielkiego ptaka kołuje na wzburzonym niebie słońce Piszesz na pewno o "wielkich drobiazgach", ktore są dla Ciebie ważne, dlatego trudno mi, ot tak, pozbyć się czegoś, nie mniej tu coś nie tak zapisane... uda może niżej.? ..."rzeczywistość w oczach walizy plecy uda mi się dotrzeć do ciebie?"... To jest śliczne... "tyle z tej miłości mamy ile siebie daliśmy na tacy znaczenia".. "Jądra" pomijam, nie pasują mi do tej treści. Ładne zakończenie. Pozdrawiam... :)
Baba_Izba Opublikowano 10 Grudnia 2012 Zgłoś Opublikowano 10 Grudnia 2012 Lubię te Twoje "przegadane" opowieści wierszem! Serdeczne uściski, zdrówka! - Iza
sława_zaczek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Nato, dzięki, twoje uwagi cenne, skorzystam :))) buziaki
sława_zaczek Opublikowano 11 Grudnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Grudnia 2012 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Izuniu, dzięki, podbudowujesz mnie:)))
Rekomendowane odpowiedzi