Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @bardzomilypan To jest bardzo poruszające. Ten obraz - mijanie rodzinnego domu, chęć dotknięcia klamki, wspomnienie matczynych dłoni... A potem ta świadomość, że "ktoś inny już nie wpuści". Czuję w tym wierszu prawdziwy ból i miłość.
    • Jeśli to nie jest kreacja poetycka, a prawda, to zamiast na forach literackich poszukaj profesjonalnej pomocy. Jeśli zaś to tylko wiersz, to nie pisz takich rzeczy, każde samobójstwo to o jedno za dużo, a jeszcze ktoś w bardzo złym stanie psychicznym przeczyta i się zainspiruje...
    • Zawsze byłam przekonana, że poezja jest dla człowieka dodatkowym zmysłem, aby mógł więcej czuć i rozumieć, aby jego obraz siebie i rzeczywistości był pełniejszy, głębszy. Dlatego warto pisać i czytać wiersze.
    • @LeszczymAby zrównoważyć szamańskość -  wybralam też fizyka od kwantów. Czyli w domu jest pełna harmonia. :)))) @AmberJak najbardziej! Podpisuję się pod Twoim stwierdzeniem.  Największy problem - nikt nie wie, jak pogodzić te dwie teorie. To jeden z fundamentalnych nierozwiązanych problemów fizyki. 
    • Uwielbiam Nox Arcana,  idealnie pasuje do jesiennych zadumań. Wiersz też jest piękny, to poezja skryta wśród rzeczy codziennych, które przywołują tak wiele emocji, niby przypadkiem, ale na pewno po coś. Zastanawia się, kto może być adresatem tej Kołysanki. Myślałam najpierw o matce, ale wątek dziecięcych zabaw naprowadził mnie bardziej na zmarłą przyjaciółkę z dawnych lat, a może siostrę? Kiedyś wszyscy się Tam spotkamy. Warto patrzyć na tę prawdę z nadzieją.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...