Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Dołączam się do życzeń.   Ja to już zapomniałem jak mięso smakuje.
    • @Jacek_Suchowicz Dziękuję Ci za tak piękny i pełen refleksji komentarz

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Rymy czasem stukają, czasem tańczą — a ja wciąż szukam tej złotej równowagi między sercem a warsztatem. Cieszę się, że dostrzegłeś pomysł i potencjał, to dla mnie bardzo ważne. A jeśli choć jedno słowo Cię poruszyło — to znaczy, że wiersz już zrobił swoje No i… dzięki Tobie wiem, że rym też potrafi pachnieć jak wiosna
    • Poezję prawdziwą, wybitną napiszą płomieniem, Jedynie Ci wybrani, pod emocji natchnieniem. Moje wszystkie, szczere pióra ruchy, Dodadzą kiedyś człowiekowi otuchy, Jaki byłby ze mnie poetycki ściemniarz, Gdybym pisał kłamstwa chłodne niczym cmentarz. Wołam więc dzisiaj na mojej kartce, Proszę wszystkich o wytrwanie w walce, Tylko Ci co się nie poddadzą, W życie godne potomstwo swe obdarzą.
    • ach czytam i czytam już pełen podziwu  jest pomysł potencjał także stukot rymów rymów gramatycznych co kładą lirykę mi to nie pasuję - nie znam się usłyszę   a rym w takim wierszu winien niczym woal pieści subtelnością śpiewać a nie wołać jest wspaniałym tłem w tym tańcu miłosnym pachnie wraz z westchnieniem jak kwiaty na wiosnę :))    
    • @Rafael Marius życzę nam dużo zdrowia, radości i dobrego smaku:) czasem mam ochotę na kiełbaskę z rusztu:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...