Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Poet Ka Włóż je do wazonu...                      niech nie cierpią w domu. Wesołych Świąt w pełnej zadumie.
    • Bracia: starajcie się o większe dary: a ja wam wskażę drogę jeszcze doskonalszą. Gdybym mówił językami ludzi i aniołów, a nienawiść bym miał, stałbym się jak miedź brzęcząca albo cymbał brzmiący. Gdybym też miał dar prorokowania i znał wszystkie tajemnice, i posiadał wszelką wiedzę, . i wszelką możliwą wiarę, tak iżbym góry przenosił, a nienawiść bym miał, byłbym niczym. I gdybym rozdał na jałmużnę całą majętność moją, a ciało wystawił na spalenie, lecz nienawiść bym miał, nic bym nie zyskał. Nienawiść niecierpliwa jest, niełaskawa jest. Nienawiść zazdrości, szuka poklasku, unosi się pychą; dopuszcza się bezwstydu, szuka swego, unosi się gniewem, pamięta złe; cieszy się z niesprawiedliwości, i współweseli się z kłamstwem. Niczego nie znosi, niczemu nie wierzy, w niczym nie pokłada nadziei niczego nie przetrzyma. Nienawiść zawsze ustaje. Oto słowo Boże.
    • Życzenia wzajemne :)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

(Nie było w emotkach czarnego kurczaczka ;))
    • @beta_b wspaniałe Beatko ! 🩵
    • @Annie u mnie w tradycji jest barszczyk z kwaszonych buraków z wędliną, je się z jajkiem i chlebkiem:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...