Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Achilles_Rasti Zgoda. Wielokrotnie to już było pisane, ale najciekawsze są te momenty, gdy jako Autor we własnym tekście znajdujesz rzeczy, na które dopiero Komentatorki i Komentatorzy wskazują. @Zbigniew Polit No, ale jak tu nie ma emocji?! Ale OK. Załóżmy, że nie ma i nie wzbudza. To zobacz ile narracji tu można wokół stworzyć... Co doprowadziło do tej wymiany wiadomości? Jaka historia za nią stoi? Jaki jest jej finał? Kto jest tu pokrzywdzony i dlaczego? Co aktorzy z niej wyniosą? To "M jak Miłość" czy Szekspir?
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Nie dodałeś osobistej refleksji o objawionej prawdzie, więc sam się o nią pokuszę. Oczywiście to będzie mój punkt widzenia:   Jezus bardzo często mówił o sobie, że jest "synem człowieczym". To ludzie nazywali i chcieli w nim widzieć syna Boga. Mówił także o zburzeniu starej świątyni i postawieniu nowej...   „Zburzcie tę świątynię, a Ja w trzech dniach wzniosę ją na nowo”. „On zaś mówił o świątyni swego ciała”.   Staram się głębiej zrozumieć to, co zostało objawione. Wchodzę do świątyni swojego ciała i odnajduję w niej Boga. Jest częścią mnie, a ja jestem Jego częścią. Jezus powiedział "miłujcie" i myślę, że nie potrzeba więcej. Anielskie chóry właśnie zamilkły, bo milszy jest mi śpiew ptaków. To ziemia jest naszym rajem utraconym, a Jezus chciał, byśmy odnaleźli drogę do niego. Jest "drogą, prawdą i życiem" - tym życiem, nie po śmierci.
    • @Arsis Dziękuję Włodzimierzu, miłego dnia

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Marek.zak1 I pięknie. Nie wiedziałem. Dzięki. 
    • DŻDŻOWNICA Raz dżdżownica ze Staniątek Utraciła życia wątek. Rano wstała, Nie wiedziała, Gdzie ma koniec, gdzie początek.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...