Cami Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Dachy czerwonych kamienic wbite w pejzaż smogu spoglądają leniwie w me okno pokryte dymem nikotynowym Cisza płoszona śpiewem ptaków zamiast natchnienia przynosi pustkę jedyną inspiracją warkot samochodów przemierzających betonowe trakty I noc ciemność nadchodzi nie widać nic prócz bezwstydnych lamp neonów oświetlających próżność błyskiem swych nagich słupów Wtedy jestem sam lecz nie samotny wypełniam powietrze myślą a zdumiony oddech astmatycznych dni pełza skruszonym limerykiem
Bajadera Opublikowano 13 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 13 Kwietnia 2012 jest widok. wiersza brak. pozdr.
Filip_Nowak Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Wiersz dobry, jednakże wymaga dopracowania, np.: me okno I noc ciemność nadchodzi Wtedy jestem sam lecz nie samotny
Lilka_Laszczyk Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2012 Moim zdaniem wiersz z ciekawym jakims zaczynem, potem rozmydla się, jakbyś nie był zdecydowany(a) o czym pisać. Czy o natchnieniu które nie może przyjść w dziękoszczelnym lub zbyt głośnym miejscu, czy o samotności (oj można wymieniac tematy na potencjalne wiersze) Konsekwencji więcej życzę Lilka
Nata_Kruk Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Zgłoś Opublikowano 17 Kwietnia 2012 Tytuł pasuje mi do treści. Pozbyłabym się.. me.. w pierwszej. Jest smog, to po co jeszcze drugi dym, może jedno pominąć.? Myślę, że ciszy nie przeszkadzałby śpiew ptaków, dlatego pomijam go i czytam .. cisza spłoszona ptakami.. Nadchodzi noc, więc siłą rzeczy i ciemność, chyba lepiej wybrać jedno. Tę strofkę można "domodelować", grunt jest, moim zdaniem. W czwartej wolałabym bez.. wtedy jestem, może.. a ja sam lecz nie samotny.. bo dalej spodobało mi się. To tylko bardzo ogólne spojrzenie zwykłego czytelnika. Wiersz jest Twój i zrobisz jak uważasz. Serdecznie pozdrawiam... :)
Cami Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Kwietnia 2012 Dziękuję za wskazówki, wiem że wiersz jest słaby, ale co można wybełkotać w stanie kompletnego upojenia alkoholowego :-) no tak wyszło, po co go umieściłem, sam nie wiem ... pozdrawiam serdecznie !
Rekomendowane odpowiedzi