Roklin Opublikowano 22 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego 2012 Obecne jest w mieście, na wsi i w lesie Gdzie by nie zajrzeć, tam wieść o nim niesie Na drodze działa, na placu budowy Wszędzie obecne jest widmo bez głowy Słyszane jest w uszach, widziane w oczach Zwłaszcza, kiedy myśl zawiodła ochocza Im częściej się wali, im częściej coś płonie Tym częściej ta zmora na pierwszej stronie Brak jest mu twarzy i brak mu nazwiska Gdy mowa jest o nim, złość zaraz tryska Nikt go nie widział, zaś wszyscy słyszeli O tym, jak niszczy, jak zbiera i dzieli Imię mu nadaj i twarz odsłoń jego By miast mrocznego ducha bezgłowego Ukazać własne problemu oblicze Nie widmo smagane języków biczem Maj roku 2010 Stary utwór, który niedawno odgrzebałem, gdyż wydał mi się ciekawy.
Roklin Opublikowano 23 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego 2012 Ojej, ja nie wiedziałem, że ktoś mógłby ten utwór skojarzyć z halloween albo psychologią. A wydawał mi się taki.. nieskomplikowany... (uśmiech) Przyznam, że nie rozumiem tego komentarza. Czy mogłabyś mi go wyjaśnić (duże zaskoczenie)? Pozdrawiam Roklin
Roklin Opublikowano 24 Lutego 2012 Autor Zgłoś Opublikowano 24 Lutego 2012 Pewnie, pewnie... ale dziękuję za nadzwyczaj interesującą interpretację. Pozdrawiam, Roklin
Joasia Me - J Opublikowano 25 Kwietnia 2013 Zgłoś Opublikowano 25 Kwietnia 2013 wiersz mi się podoba, wszytko jest raczej ok :D ale nie do końca zrozumiłam o co chodziło ci w fragmencie: Słyszane jest w uszach, widziane w oczach Zwłaszcza, kiedy myśl zawiodła ochocza Im częściej się wali, im częściej coś płonie Tym częściej ta zmora na pierwszej stronie serdecznie pozdrawiam ;) Me - J
Roklin Opublikowano 23 Lipca 2013 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lipca 2013 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj :) Z grubsza chodziło mi o to, że ludzie są skłonni przypisywać rozmaite nieszczęścia siłom nadprzyrodzonym, tzw. legendom miejskim i innym dziwadłom. A chodzi przecież o to, by umieć spojrzeć na świat trzeźwym okiem, rozumieć przyczyny i skutki, widzieć problem i szukać rozwiązań, a nie - myśleć: "co za diabeł to zrobił", ""siły diabelskie maczały w tym palce", "to jakieś czary" itd. Tylko o to. Czy moja odpowiedź cię satysfakcjonuje? :)
Rekomendowane odpowiedzi