Adam C Opublikowano 20 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Października 2004 Szary mundur, dziurawy od kul Połatany od góry w dół Przez ramię przewieszony eRKaeM W duszy pytanie „Czy tego chciałem?” Tak maszerował przed siebie w dal Przez śnieg zimy, przez lata żar Tak maszerował przez wiele lat Polak, żołnierz, chwat Nie liczył strat, nie szukał domu Sądził, że jest nie potrzebny nikomu Przez całą wojnę bił się za kraj Gdzie nie jest teraz już jego raj Generałowie przypięli sobie ordery Na statkach powiewają polskie bandery A on tak idzie i nie ma uśmiechu Bez szczęścia, rodziny, na ostatnim wdechu Wyrzuca słowa „Niech Polska żyje” A jego ciało upada i ziemia je kryje I tak już wielu obok przechodzi Dzisiaj już starzy, lecz byli młodzi Gdy szli na straszny z Niemcem bój Za naszą Ojczyznę, za nasz spokój Więc szanuj Polaku co teraz Ci dane Bo im zostało to siłą zabrane I siłą walczyli choć było ich mniej By zawsze powiewała czerwień i biel By biały orzeł wyleciał wzwyż By zrzucić z najmłodszych niewoli krzyż I tak ginęli w Polsce, Anglii, Norwegii Żołnierze nasi w wojence biegli Oddali życie, przelali krew Abyś jadł dzisiaj nasz polski chleb.
Adam C Opublikowano 22 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 czemu czytacie wiersz a nic o nim nie piszecie?? wyrazcie swoje opinie na jego temat prosze :)!!
MAŁA Opublikowano 22 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 Moim zdaniem jesteś bardzo zdolny. Potrafisz w łatwy sposób przedstawić całą rzeczywistość jaka kiedyś miała miejsce. Uważam, że wiersz ten jest bardzo dobry i mam nadzieje że nie przestaniesz nigdy pisać, bo sądze, że naprawde masz talent
Adam C Opublikowano 22 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Października 2004 dziekuje za opinie i mam nadzieje ze bedzie tu ich z czasem coraz wiecej!! Pozdrowki dla Ciebie i dla wszystkich ktorzy czytaja moje wiersze!!
Rekomendowane odpowiedzi