Bernadetta1 Opublikowano 22 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 utopiłam twój obraz w zadumie smutek żale obciąża balastem oczy świecą dystansem tak złudnie kiedy błądzisz wśród krętych wyjaśnień śnieżny włos zakręcony na palcu blady uśmiech przymknięte powieki płyną lekko w zapomnienia walcu choć wodzirej czas zwalnia na przekór pogrzebałam lecz miejsce pamiętam chłonę każdą garść ziemi palcami bo gdy wybrzmi milczeniem złość zmięta cień wyciągnę na zawsze na amen
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 Trochę tam skrzypi w w 2 zwrotcem ale tam....
Stefan_Rewiński Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 Trochę tam skrzypi w w 2 zwrotcem ale tam....
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 22 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 22 Czerwca 2011 Witam serdecznie. Bardzo zgrabne rymy i mi nic nie skrzypi:) Rozstania "na zawsze" - ostateczne, opowiadamy zazwyczaj najpiękniej. Dziękuję za wrażenia i pozdrawiam.
Jacek_Suchowicz Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyrok??? mam inne zdanie nigdzie nie jest powiedziane że nie wolno stosować rymów gramatycznych czasami są one wręcz konieczne zastosowana tutaj konwencja przeplotki gramatycznych i asonansów służy (jeśli się głośno przeczyta) pokreślenia huśtawki nastrojów peelka już przebaczyła ale jeszcze jest zła przeżywa coś tam natomiast od Ciebie można wymagać dopieszczenia rozkładu akcentów (druga strofa wersy 1-3) jestem za
Bernadetta1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. nawet potrójnie Ci skrzypi Stef;)dzieki za wizyte:)
Bernadetta1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ,,pamiętam''-,,zmięta''to niby czestochowa?...brak słow;)
Bernadetta1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. wyrok??? mam inne zdanie nigdzie nie jest powiedziane że nie wolno stosować rymów gramatycznych czasami są one wręcz konieczne zastosowana tutaj konwencja przeplotki gramatycznych i asonansów służy (jeśli się głośno przeczyta) pokreślenia huśtawki nastrojów peelka już przebaczyła ale jeszcze jest zła przeżywa coś tam natomiast od Ciebie można wymagać dopieszczenia rozkładu akcentów (druga strofa wersy 1-3) jestem za dopieszcze Jacku, wyglaskam ,wycałuje;):):)dziekuje za piekny plus:)pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 23 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 23 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dziekuje panie Mariuszu i pozdrawiam:)
Ran_Gis Opublikowano 24 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 24 Czerwca 2011 -na podzawszu tak bywa że i wodzirej nie fryga.. no bo co mu wodzi.. poz R ps: by nie było podejrzeń co.. powiem że owszem do podwierszowywania sobie jak najbardziej, ale z wynalezieniem ostatniej linijki..
anna_rebajn Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadeto - wiersz naprawdę ładny. Dobrze, że zajrzałam :-)). Mihotyn (czy jak mu tam :-) się nie zna !!! Skrzypi lekko 3 wers drugiej zwrotki (ale być może tylko ja się na tym potykam). Przeczytałam z przyjemnością. Pozdrawiam. a
Mateusz Opublikowano 28 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 28 Czerwca 2011 żal smutek tęsknota a jednak czuje się jakąś niepojętą radość w tych słowach Radość z wolności odzyskanej Poczucia prawdy uwolnienia z sideł kłamstw Cierpisz ale on też cierpiał będzie gdy los ukaże swe oblicze Ciepło pozdrawiam kokopustelnik18
M._Krzywak Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy nick - ale takie majtanie nim na oczach kobiet nie przystoi. A wiersz bardzo ;)
Bernadetta1 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bernadeto - wiersz naprawdę ładny. Dobrze, że zajrzałam :-)). Mihotyn (czy jak mu tam :-) się nie zna !!! Skrzypi lekko 3 wers drugiej zwrotki (ale być może tylko ja się na tym potykam). Przeczytałam z przyjemnością. Pozdrawiam. a dzieki Aniu:)milo, ze wpadlas z wizyta...pozdrawiam
Bernadetta1 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Ciekawy nick - ale takie majtanie nim na oczach kobiet nie przystoi. A wiersz bardzo ;) coraz ciekawsze te nicki nie?;)
Bernadetta1 Opublikowano 29 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 29 Czerwca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ja tez pozdrawiam i dziekuje...kokopustelnik lepiej brzmi;)
Stary_Kredens Opublikowano 30 Czerwca 2011 Zgłoś Opublikowano 30 Czerwca 2011 Smutek żale obciąża balastem - trochę masło maślane , smutek w żalach , żale w smutku "obciążają" się wzajemnie, może smutek życie obciąża balastem ? albo dni Pozdrawiam Stary kredens
Bernadetta1 Opublikowano 1 Lipca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Kredensie;)Smutek i żale to wedlug mnie cos zupełnie innego-mogą się zatem wzajemnie obciążać:)pozdrawiam
janusz_pyzinski Opublikowano 1 Lipca 2011 Zgłoś Opublikowano 1 Lipca 2011 "utopiłem twój obraz(wierszu)w zadumie" - jest tu wszystko co może się podobać(mnie oczywiście) pozdrawiam Beatko serdecznie
Rekomendowane odpowiedzi