Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Sumienne rachunki

Rekomendowane odpowiedzi

Z teatrów odegranych fikcje
Sklejone przeźroczystą taśmą
Zapamiętane życia lekcje
Scenografione kiczowato

Gaszą
Pasje
Miarą ciasne

Pseudo miłości urokliwe
Za garść gadżetów pozłoconych
Na namiastkach uczuć tchórzliwie
Słowa bez tchu wypowiadane

Grzęzną
Mierzną
Marą senną

Niepotrzebnie poszukiwane
Radości małe rzucane w twarz
Że całe szczęście udawane
*………… zabierały mój czas
*..wstaw odpowiednie
- Bez Ciebie
- Przy Tobie
- Po trochu
- W amoku
- Bez sensu

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Z teatrów odegranych fikcje (Te wszystkie ideały uczuć tworzone w kulturach)
Sklejone przeźroczystą taśmą ( posklejane w dążenie do nich )
Zapamiętane życia lekcje ( realizmem zamieniane w nieosiągalne)
Scenografione kiczowato ( banalnie oprawione by udawały oryginał)

Gaszą
Pasje
Miarą ciasne ( Te pasje które ciasno dążą do ich zdobywania tylko ciałem)

(Bałem się napisać „ Ciałem ciasne „ aby jeszcze bardziej nie zagmatwać)

Mam nadzieję, że to odrobinę tłumaczy dlaczego „fikcje” w moim przypadku „gaszą ”” ciasne pasje”

Dziękuję Elu za wnikliwe czytanie. Siem od w zajem mniam

Pomyślałem.
- Cały czas, przemieszczając się w czasie napotykamy na podobne zdarzenia, układające się w jakieś logiczne ciągi doprowadzające do wyniku.
Wyniki są jednak różne, bo nasze zmysły odbierają w różnych kolorach, z różną siłą i w różnych przestrzeniach. Zatem każdy powinien mieć możliwość,
w tworzonych obrazach, znalezienia swoich własnych wynikających z nich sentencji

Dziękuję za to, że pozwalacie sobie to przedstawiać nawet jeśli nie mam racji
Pozdrawiam

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• jeśli kochasz to zaczekasz u każdego mnóstwo wad jak przystoi na człowieka on też twoje wady zna   chyba że ci nie zależy to zostawisz pójdziesz w  świat lecz czasami wspomnisz szczerze pierwszy był najwięcej wart   mój znajomy - czwarta żona pierwsza zakończyła byt na pogrzebie stał skulony  lejąc krokodyle łzy   pierwsza była tą najlepszą cicho mi do ucha rzekł dzięki tamtym on zrozumiał lecz za późno stało się  :)
    • @Jacek_Suchowicz Kobieta jest jak kawa, a Ty chciałbyś delicje.. Lepiej nie pytaj wprost.. pokaż styl i ambicje.   Pozdrawiam!
    • @Jacek_Suchowicz -:)mów o Ty moja królowo niebios i ziemi-:)to sporów nie będzie-:)Nooo co Ci powiem może żle wybrał -:)a teraz nie opłaca się zostawić Poetkę niezależną

..to dopiero wynalazek..zawód  Pani? Niezależna Poetka…i poszło w eter..
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Podziękuj Twemu Panu -Mężowi i pewno Władcy Jestem pełen podziwu - mówi biblia, że kobieta powinna być posłuszna i uległa swojemu mężowi Jeśli się zwracasz do męża "o mój panie władco" musi mu być bardzo miło. Ja do swojej mówię; "o ty która zawsze masz rację" i zamykam wszelkie spory Pozdrawiam
    • Wiem   Nie zaczekam już na Ciebie. Wszystko sobie przemyślałam. Kroczysz – biegnę. Milczysz – krzyczę. Nie takiego Ciebie chciałam.   Nie zaczekam już na Ciebie. Zawsze Twój ostatni dzwonek. Wszystko już przygotowałam. Z nami wszystko już stracone.   Nie zaczekam już na Ciebie Nocą wszystko przemyślałam. Boisz się? Ja nocy szukam. Nigdy nocy się nie bałam.   Nie zaczekam już na Ciebie. Dolarów poczułeś smak. Niby Nasze – kłamiesz – Twoje Ty je zawsze w ręku masz.   Nie zaczekam już na Ciebie. Nie nadrobię naszych strat. Infantylną już nie będę. Zostawiłam tamten Świat.   Nie narzekam i nie płaczę. Nie zaczekam już na Ciebie. Pochłonął mnie inny Świat.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...