Ran_Gis Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 kołyszę w mózgu krzywe wiersze Czas swój uszczelniam w bitach przenoszę przez śmierć wbijam w szumiący laptop wiedząc że i tak roztrzaskają się o twardy Wszechświat
Gość Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Jeśli już to roztrzaskają "się"... Jak dla mnie utwór za bardzo "ściśnięty" w treści. No i ten Wszechświat, dlaczego "twardy" a nie na przykład miękki albo bezkresny...? Bo "szumiący laptop" to chyba nieporozumienie ;) Nie tym razem Ran. Pozdrawiam.
Dawid Rt Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bo jakby był miękki, to nie roztrzaskałyby się bity, tudzież czas ;) poza tym, miękki jest tak samo nieuzasadnione jak twardy, tyle, że twardy w wierszu odnajduje swój sens. podoba się, bez "szumiącego" pozdrawiam
Ran_Gis Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 - szumiący i twardy to dwa klucze w tym obrazie, bez obrazy Popsuty tak musi być.(a za sią.. dzięk !) pozdrawiam najserdeczniej Ran
Ran_Gis Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 -dzięki Dawid Rt, ale szumię.. twardo przy swoim. poz Ran
henryk_bukowski Opublikowano 18 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli dobrze odczytałem ten wiersz..zapewne drogi Ran....." twardy Wszechświat",to "dysk twardy świata"...który nawet nie będzie ich pamiętał lub nie rozumiał..........co do"krzywych wierszy"..myślę że chodzi o "wzniosłe lub niezrozumiałe",przyjmijmy że "krzywa" wzrasta z czasem..(wiekiem i doświadczeniem)więc wzniośle niezrozumiałe...a ratujesz to wszystko od śmierci w "szumiącym laptopie"pełnym , słów , myśli i przekazów....żyjąc jedynie w laptopie(Twoich myśli)..w konfrontacji z twardym wszechświatem niezrozumienia-pozdrawiam Cię serdecznie Henryk:))) i mi tu nie pisz że się pomyliłem:)))serwus
Ran_Gis Opublikowano 18 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 18 Maja 2011 -jak najbardziej.. krótki wiersz krótka gatka. dziesięć skłonów dwa wyprosty Ran
Mariusz_Sukmanowski Opublikowano 31 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 31 Maja 2011 Podobno wszechświat także ma krzywizny i miejsca na piękne - krzywe wiersze-. pozdrawiam
Ran_Gis Opublikowano 1 Czerwca 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Czerwca 2011 -krótko rzecząc.. podobno jest podobne do podobnego. dzięki serdeczne Ran
Rekomendowane odpowiedzi