Kacper_M Opublikowano 1 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 1 Maja 2011 Jesteśmy obok dnia Mijamy się w snach Robimy stuk stuk Odgłos dwóch nóg Chcemy czuć ciepło Pozwala nam wyuczona obojętność Pochwala wszystko jedno Uczymy się pilnie Szukamy winnych Mamy prawo do uśmiechu Mamy prawo do pieniędzy Mamy prawo do prawdy On zamieszkuje karton Ma prawo do nędzy Nie pytamy dlaczego Nie jesteśmy jego kolegą Nie uśmiecha się rozmowa z nim jest brzydki i śmierdzi to wystarczy
Tomasz_Biela Opublikowano 2 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 2 Maja 2011 mijamy się w snach obok dnia wyuczona obojętność pochwala wszystko jedno mamy prawo do uśmiechu do pieniędzy i prawdy On zamieszkuje karton ma prawo do nędzy jest brzydki i śmierdzi to wystarczy żeby omijać Go bez pytań / powtórzenia trzeba dobierać ostrożnie i bez przesady tutaj za dużo nawaliłeś co nie dodaje uroku ani klimatu / coś w tym tekście jest wartego do dopracowania / t
Kacper_M Opublikowano 3 Maja 2011 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Maja 2011 Twoja wersja bardziej mi się podoba:] dzięki Pozdrawiam Kacper
Zuzanna_M. Opublikowano 4 Maja 2011 Zgłoś Opublikowano 4 Maja 2011 Hmm, przekaz jest dobry, jasny, czytelny i mocny. To prawda, ze z tym prawem przyjmujemy te które jest nam najwygodniej, najbezpieczniej. Fakt, może delikatnie za dużo powtórzeń, ale ogólnie sam pomysł wartościowy i coś przekazuje. Jeśli chodzi o wersję Tomasza, moim zdaniem jest zbyt przykrócona, szczególnie nie pasuje mi tu ostatni wers. Jeśli już bym miała to skracać.. "zmniejszyłabym nasze prawa": mamy prawo do władzy, mamy prawo do pieniędzy, lub też: tłumimy swoją bezradność, mamy prawo do pieniędzy Ta część: "On zamieszkuje karton Ma prawo do nędzy" - bardzo trafna. i z końcówki wycięłabym jeszcze tylko: "Nie jesteśmy jego kolegą Nie uśmiecha się rozmowa z nim" Tyle ode mnie. :) Pozdrawiam Cię serdecznie Kacprze M, Zuzanna M.
Rekomendowane odpowiedzi