Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Jest lepiej. Ekfraza w ogóle jest trudną sztuką, bo trzeba wczuć się w nastrój obrazu, wymyślić na kanwie własnych skojarzeń jakąś interesującą historię, i jeszcze ją tak napisać, żeby "się sprzedała". ;)  Taki dialog interartystyczny bywa bardzo ciekawy. Rozmowa dwóch wrażliwości.
    • @n.kardas Wiesz co. Przyszłam Cię trochę utulić, przyniosłam chusteczkę w postaci kilku słów. Ktoś kiedyś powiedział, (nie pamiętam kto) że lepiej się raz wstydzić, niż całe życie. Ta myśl jest oczywiście na wyrost, jak dla Ciebie, ale dzięki temu, że kolega powiedział Ci, że użyłaś za dużo zaimków, i jeszcze je wymienił, następnym razem będziesz o tym pamiętała i użyjesz ich mniej. W zasadzie Ci poradził, więc chyba na tym, na przyszłość skorzystasz. Załóżmy, gdyby nie powiedział, powiedzieli by inni. Rozumiem, że to było trochę gorzkie lekarstwo, ale na pewno pomoże. Nadmieniłaś też, że jesteś początkującym autorem, chciałabym Ci podpowiedzieć, że z takich komentarzy dużo się nauczysz, a takich, którzy tylko chwalą - niewiele. Tak więc przemyśl to, o czym napisałam i niech Ci już przykro nie będzie, bo inaczej nikt prawdy więcej Ci nie powie. Głowa do góry i bądź dzielna, życzę powodzenia :)  
    • Jeśli czytelnikowi coś się nie podoba, to powinien tak długo starać się spojrzeć z punktu widzenia autora, aż w końcu mu się spodoba.. - S. Płatek, Dekalog początkującego grafomana.        
    • @Łukasz Jasiński to też bym się zgłaszała, pochodzę z rodziny Sobieskich:)
    • @violetta   I to jak najbardziej! Najbardziej rozpowszechnione na świecie są potomkowie królewskiej dynastii Piastów z powodu Rozbicia Dzielnicowego! Jednak najbardziej tron polski przypadłby komuś z rodziny królewskiej - Poniatowskim, Wettynom i Romanowom! A na pewno pretensje do tronu polskiego będą zgłaszać potomkowie Wiśniowieckich, Sobieskich i Wazów! Jak to pani sobie wyobraża? Przecież ludzie to ze swojej natury dwunożne ssaki agresywne i nastąpi wtedy walka o tron, zamiast: budowy Państwa Polskiego...   Łukasz Jasiński 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...