Vi Dal Opublikowano 27 Listopada 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 27 Listopada 2010 masz świadomość że czas spływa gęstą chwilą mnóstwa pytań i żadnej odpowiedzi przewleczony przeczołgany nawleczony w jedną stronę nie łamany i prostoliniowy nieubłaganie konsekwentny. numerujesz kolejno szablony własnej twarzy tej sprzed pamięci fotografii i sprzed lustra by sumować ją z podobnymi. czy wiesz że na zewnętrznej stronie twoich sztampowych wcieleń na rogu ulicy gdzie stoisz jako kobieta i czekasz na rozbłysk dnia wiatr wieje tylko z litości żeby naddać ci powietrza. czy wiesz że na wybojach smutnej granicy własnego głodu oczekiwania i tęsknoty w oczy kłuje cisza i bolą nerwy uczepione dłoni. i nic się nie stanie nie wzruszy nie zadrży i będziesz sama pośród płatków śniegu. w tym wymiarze wymyśliłaś się samotna blednąc gdy ktoś usiłuje okiełznać imaginacje przeciwstawną ideą dzięki której znajdziesz spokój i zwilżysz usta chwilą która się dzieje.
f.isia Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. raczej performance... a najpewniej - transformence ;) no cóż, podobno nic nie boli tak jak życie.., tak przynajmniej twierdzą suflerzy z pewnej budki ;) autorce dedykuję jeden z moich ulubionych MB :Autoportret odczuwany Patrzą na mnie, więc pewnie mam twarz. Ze wszystkich znajomych twarzy najmniej pamiętam własną. Nieraz mi ręce żyją zupełnie osobno. Może ich wtedy nie doliczać do siebie? Gdzie są moje granice? Porośnięty przecież jestem ruchem albo półżyciem. Zawsze jednak pełza we mnie pełne czy niepełne, ale istnienie. Noszę sobą jakieś swoje własne miejsce. Kiedy je stracę, to znaczy, że mnie nie ma Nie ma mnie, więc nie wątpię. :)
Ran_Gis Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 ...pociągnę tą nostalgię nocną na temat, bo sama się o to prosi. . miejsce chwile lata jak ptaki bijące skrzydłami po twarzy a my trwamy pozostawieni w miejscu okolicy zakątku Kosmosu w którym się zaczęliśmy i skończymy ... Ran
pchła_szachrajka Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. w perspektywie dostrzegam widmo prosiąt ;)
Ran_Gis Opublikowano 4 Grudnia 2010 Zgłoś Opublikowano 4 Grudnia 2010 - złapało się coś błyskotliwego na haczyk... ps.pozdrawiam autora fajnego kolażu i sory za rozjechanie się drogi... Ran
Vi Dal Opublikowano 5 Grudnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2010 ukłony dla wszystkich. dzięki za pozostawienie ciekawego wpisu pod wierszem. pozdrawiam serdecznie. V.
Rekomendowane odpowiedzi