Anastazja.P Opublikowano 5 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Października 2004 cui prodest (scelus, is fecit) "komu przynosi (zbrodnia) korzyść (ten ją popełnił)" Seneka wbity w gardło nóż na trzy minuty trzęsące palce po wzgórzach twarzy głowa ku przodowi na me głodne piersi ostrze próśb o opust przez bezsens wiatru bez oddechu nad ranem za drzwi wyszła noc dotyków ciszy wprost z oczu sczytane libretto chce wejść w głąb ciebie cząstka po cząstce pokrój mnie w kostkę i zjedz
Wuren Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Hmm Nie bedzie o doktorze, boć to tylko wierzchnia warstwa. Podobnie jak skojarzenia z cyrulikiem Tedem ;D Wołanie w samotności? Podwyższenie samooceny palcami nie działa, zrzucić trzeba na wiatr winę, ale kto usłyszy? A pod ciszą czai się jeszcze tyle smakowitości... Pozdrawiam, (po przejściach ;) Wuren
Anastazja.P Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. no i klaps :) Dr Wu mnie nie rozszyfrował :) to nie wołanie w samotności, tylko walka z nią przy braku wspólnego oddechu. A jaka to walka i w jakim przekazie, to mówi wiersz. Zgodze sie, ze pod ciszą czai się wiele smakowitości, czasem nie trzeba słów, czasem wystarczy być...czasem chciałoby sie więcej niż to możliwe...dlatego pytanie czy ("cui prodest (scelus, is fecit)")...czy tylko jeden popełni korzyść???
Giovannii Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Gdyby tylko usunąć to motto Seneki, dla mnie byłoby idealnie. Pozdrawiam G.
Wieko Opublikowano 6 Października 2004 Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Rozumiem, może nie wszystko bo czuję Twoje włosy widzę Twoje oczy i choć daleko to jednak
Anastazja.P Opublikowano 6 Października 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Października 2004 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jak najbardziej trafna interpretacja....czuć, widziec i tęsknić, bo czy do końca da sie zrozumieć uczucia ?? i jak wiele mozna dla nich czynić korzyści sobie.... i ile krzywd?? Pozdrawiam i dziękuje Ana.
Rekomendowane odpowiedzi