Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

angello, możesz mnie zabić, zbanować, rozśmieszyć na śmierć - zrobilem, co zrobiłem.
Puściłem taki post, uzasadnienie jest w nim, i uruchomiłem taką ścieżkę (chyba wbrew Twoim zamiarom). oddaję się do dyspozycji. Oto tekst (jest też na Forum dyskusyjnym)

----------------------------
Poziom w dziale "Forum dla początkujących poetów"

Dbajmy o poziom (i rangę) działu "dla początkujących poetów"!

Kto uważnie czyta, ten wie czym różni się on od Piaskownicy.
Kto nie jest pewny, że wiersz jest skończony / udany - publikuje w Warsztacie.

W zalewie tekstów pojawiających się ostatnio w dziale "dla początkujących", duża część to rzeczy napisane na kolanie, pierwsze próby ukladania słów w wersach.
Nie odbierając nikomu prawa do pisania (bywania poetą), uważam, że należy zadbać o poziom publikacji w dziale "P"
oraz!
o poziom komentarzy (szkoda miejsca pod wierszami na spory przenoszone np. z Forum dyskusyjnego).

Podjąłem męską decyzję.

Od dziś przesuwam teksty z "Forum dla początkujących" do "Piaskownicy" - oczywiście te, które są bardzo, bardzo nieudanymi próbkami wiersza.
W Piaskownicy publikuje wiele osób tylko ze względu na nieśmiałość - nie ma więc powodu, by tupet innych był nagradzany.

Niech dział "dla początkujących" też ma jakąś rangę, jakiś dolny próg.

Proszę o zgłaszanie Państwa typów (co nie znaczy, że wszystkie będą trafione i zatopione :D )

Pozdrawiam - Jan P.
---------------------------------------

Opublikowano

To było niepotrzebne. I szkoda, że ja dowiedziałem się o tym ostatni.

Znacznie lepiej by było, gdybyś przenosił wiersze po cichu.

Na pewno rozumiesz, że to co napisałeś, kłóci się ze statutem Interklasy.

Ale stało się.
Jest komunikat i nie usuwajmy go już.

Będę tam musiał dopisać teraz, że "wszystkie wiersze, które zostaną przeniesione z P do Warsztatu, muszą zawierać komentarz moderatora o takowym przeniesieniu".

andrzej.

Opublikowano

ps. oczywiście - popieram Ciebie i rozumiem.

Ale musimy tak działać, żeby było to zgodne z duchem i ideami interklasy, gdyż jesteśmy u nich goścmi.

Aaa. I ważne ogłoszenia w dziale Ogłoszenia.

andrzej

Opublikowano

No cóż Janie :) Masz rację co do tego, że i dział P potrzebuje swojej rangi, ale takie publiczne oświadczenie na pewno wywoła burzę. Lepiej by było (tak jak wspomniał angello) robić to "po cichu" :)
Ale doceniam twoją odwagę i popieram twoją decyzję. Postaram się abyś nie był sam ;)

Opublikowano

Sorry angello,

nie wiedziałem do końca o takie zalezności od Interklasy (co do struktury działów i zasad).

Nie zrobię czegoś takiego więc na przyszlość.
Spiszę lada dzień wszystkie pomysły i powieszę tu do dyskusji przez moderatorów.

Jeszcze raz przepraszam
- znam to uczucie bycia między młotem a kowadłem (byłem przez 13 lat dyrektorem czegoś tam) ;).

pzdr. Bogdan

Opublikowano

Zastanawiam się nad stworzeniem oddzielnego forum "Dyskusje o poezji".

Ciekawsze tematy byłyby tam przenoszone.

Nieciekawe - wyrzucane do dyskusje

a.

Opublikowano

To dobry pomysł, bo te czatowe dyskusje dominują.

Może nie nazywac dyskusje o poezji, tylko ogólniej; o literaturze, albo nawet sztuce (film etc).
No i jakos trzeba chyba wydzielic dyskusje nt. Jak jest źle i co zrobić żeby było gorzej ;)

pzdr. b.

• Dodaj nową pozycję...