Waldemar Talar Opublikowano 20 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Ma nadzieje że ktoś lub coś tak wszystko zaplanował (o) że do ostatniej chwili nie będzie wiedział kiedy ma to nastąpić I nawet gdy będzie blisko nie odczuje lęku i obawy przed czymś co już za życia wydaje się skomplikowane Bo inaczej nie tak jak wyżej napisane ale wiele wcześniej nastąpi to - ponieważ zmusi go do tego strach
Pan_Biały Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Waldemarze zaserwowałeś rebus martwi mnie niekonsekwencja lęku i obaw do strachu dla mnie wystarczyłyby dwie pierwsze, bo ostatnia wnosi niepotrzebne zamieszaniema nadzieję chyba bez oceny pozdrawiam r
Wilcza Jagoda Opublikowano 20 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 20 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy mówisz o armagedonie????? ale rebus, fakt... pozdrawiam ciepło
teresa943 Opublikowano 21 Września 2010 Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Waldku! Fakt. Zaserwowałeś łamigłówkę. Prawdę mówiąc ja też bym ograniczyła ilość słów, ale to Ty decydujesz. A tak zgłębiając treść, myślę, że Autor celowo użył niedopowiedzenia, żeby każdy mógł "pogłówkować" ...z samym sobą. :):) Serdecznie pozdrawiam - Krysia
Waldemar Talar Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Witaj Rafale - na wstępie przyznam że nie pomyślałem że wiersz będzie aż tak zagadkowy . Ale teraz cieszy mnie to ponieważ zmusza do głębszego wejścia w moją myśl . Myśl o śmierci - czyli coś o czym chyba słusznie napisałem - nikt z nasz nie chciałby wiedzieć kiedy ona ma nastąpić . Może masz rację że ta ostatnia powoduje małe zamieszanie - zastanowię się co z tym fantem zrobić . Piszesz że martwi cię niekonsekwencja lęku i obawy do strachu . Spróbuje to ując inaczej - ale na razie brak mi pomysłu . Jeszcze raz bardzo dziękuje za wgląd i pouczający kom. pozd.
Waldemar Talar Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. czy mówisz o armagedonie????? ale rebus, fakt... pozdrawiam ciepło Wydaje mi się że małe podobieństwo w twej myśli jest - bo przecież śmierć śmiało można nazwać ostatnią bitwą za życia . Ale nikt z nasz nie chce o tym wcześnie wiedzieć - z powodu konsekwencji które są nieuniknione . Mam nadzieje że mój kom. pozwoli zrozumieć ten niby rebus . Wielkie dzięki za przeczytanie i pozd. z poważaniem Waldemar
Waldemar Talar Opublikowano 21 Września 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 21 Września 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Zgadza się miła Krystyno - faktycznie celowo i z zimną krwią to zrobiłem . Bo inaczej czytelnik miałby do mnie żal - tak mi się wydaje - że zbyt prosto wyraziłem się o tak filozoficznie trudnej materii jaką jest śmierć . Cieszę się bardzo że wiersz sprowokował do tego o czym wspomniałaś w swym kom. pozd.
Rekomendowane odpowiedzi