Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Za naród wylane strugi krwi czerwonej, żyjemy na grobach wolności państwowej. A choć drogę czasu tu toczę powoli, nie czuję narodu, i kogoś to boli. Bo wszędzie oglądam wciąż krzyże i orły, słuchając o walkach i bitwach dla wojny. Mam oddać swój żywot za kreski na mapie, dla straty żywota, dla śmierci podatek? Mam umrzeć za portfel jakiegoś bandyty, by miano Polaka mieć i pochwał szczyty?  
    • @Leszczym @Ewelina Wzajemność to już dużo. Są i inne ciekawe słowa o podobnej końcówce. Co do poezji: 6 wersów a dużo, czasami ktoś 16cie linijek zamieści, a mniej... treści. pozdrawiam!
    • czerwień słów i kruchość ramion,   uśmiech wabiący pszczoły i twój wzrok wciąż niespełniony    powietrze mi łamie jaskrawa łuna,  dziki śpiew przebija oddechy... lgniesz do mnie, do świtu, do jutra    tak bliscy sobie jak farby i płótna  jesteśmy z włókien porozywanych...  serca i tkanki słowami są malowane   skrzydła czarują wysokim lotem... niczego nade mną już nie ma  prócz okrętu i ciągłego o miłość proszenia     @FaLcorN @Leszczym
    • Każda bajka baśń legenda jest dla mnie jak kolęda której słuchać uwielbiam złote chwile z nią spędzam Chwile które czasu nie mierzą w czar magię i zaklęcia wierzą chwile wesołe ciepłe i miłe mające w sobie tajemnic tyle Dlatego mimo mojej dorosłości tkwi we mnie coś z dziecinności która fantazji się nie boi która czasem łezkę uroni
    • @Ewelina Na ten temat nic nie wiem. Wiem natomiast, że wiersz jest niezły. Tylko tyle :) A że ja akurat nie jestem to inna sprawa. Ale wiersz przedni :) @FaLcorN No to słuchaj jest nawet wzajemność :) 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...