staramalpa Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Kiedy jesteś szczęśliwa Twój głos to perły lśnią w przejrzystej wodzie A gdy ja mam pochmurne czoło jest jak pierwszy podmuch wiosennego wiatru świeży i ciepły Gdy jesteś blisko jak babie lato i jak dojrzałe jabłko kuszące rumianą skórką I jeszcze jak woda w kuchni kap, kap nie daje spokoju I jak cisza gwiazd teraz Kiedy patrzę w przyszłość
majkaa_m... Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 tak się zapytam no i co bo jakoś nic mi nie wynikło ani z tych pereł ani z rumianej skórki - notabene banalnych straszliwie
Piotr Sanocki Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 Wg mnie wiersz jest niezły. Ładne i ciekawe metafory. Forma jest właściwa, choć przydałoby się nieco korekty w 1 zwrotce:Kiedy jesteś szczęśliwa twój głos to perły lśnią w przejrzystej wodzie A gdy ja mam pochmurne czoło jest jak pierwszy podmuch wiosennego wiatru świeży i ciepły Gdy jesteś blisko jak babie lato i jak dojrzałe jabłko kuszące rumianą skórką - lepiej się czyta. I utrzymuje się właściwe tempo. Pozdrawiam serdecznie
staramalpa Opublikowano 30 Września 2004 Autor Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 majkaa m... tak się zapytam no i co bo jakoś nic mi nie wynikło ani z tych pereł ani z rumianej skórki - notabene banalnych straszliwie to tylko wspomnienie banalne? po prostu moje i proste dziękuję za komentarz pozdrawiam
majkaa_m... Opublikowano 30 Września 2004 Zgłoś Opublikowano 30 Września 2004 nie wspomnienie banalne nadinterpretacja banalne sa dla mnie określenia, ale co ja tam się znam
Rekomendowane odpowiedzi