Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @violetta Do kochanków, tak. Z reguły kochankowie entuzjastycznie mylą ruję z miłością. Z równym entuzjazmem rozstają się - do kolejnej rui, tłumacząc sobie, że to "kolejna miłość"...   Tylko Bogu jesteśmy winni duszę, oddamy ją na pewno, bo tylko on JEST, a my jesteśmy z Niego. On chce okazywać naszej duszy miłość, pragnie tego (to napisałem w "Człowieku utraconym", ale jeśli wyrzekniemy się Go/ nie zechcemy być duszą z DUSZY, unicestwimy się sami.   Trzeba pamiętać, że (w Ewangelii) jest pojęcie "drugiej śmierci" (jako efektu grzechu przeciw DUCHOWI) -  to śmierć życia + koniec istnienia, a to dwa różne zakresy bytu: ludzki i boski. Zanurzeni w obydwu, jak w wodzie chrzt, idziemy w życie. Bóg rozpozna, czy jesteśmy jego, czy "martwi za życia".
    • @Jacek_Suchowicz  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

widocznie dobrze się bawili piesek aż za   dziękuję:) pozdrawiam również! 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Ja bym też tak chciała spędzać święta :) Najlepiej w Tajlandii na leżaku z orzechem kokosowym i słomką. To jest mój wymiar wolności. Wolności od tradycji, świąt i kieratu dni :)
    • @Poet Ka   na niebie "Warkocz Bereniki" także Tytusa niezła kochanka w cesarstwie rzymskim były cztery Ptolomeusza stracona wybranka   pozdrawiam
    • @LessLove to jednak i tak gorące uczucie:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...