Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Kwiatuszek Fajny, lekki wiersz z prostym przesłaniem – nie zawsze ten, kto najbardziej się wyróżnia, jest najlepszy. Czasem wartością jest po prostu skromność i bycie sobą.

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Pozdrawiam serdecznie! J. J. Zieleziński  
    • @Benjamin Artur   Przeczytałam  ten wiersz na głos i rytm sam niesie! Świetna muzyczność. Pod płaszczykiem zabawnych rymów i skojarzeń kryje się tu ciekawe spojrzenie na nasze ludzkie niepokoje. Ciągle pytamy "od kiedy?" i "co będzie jutro?", a Ty sprowadzasz te lęki na ziemię świetnym żartem słownym na samym końcu.  Bardzo mi się podoba! :))) 
    • @Charismafilos powinni zrobić interaktywny grób z wierszami, chętnie by się posłuchało:)
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Julu K., lak wkalkuluj
    • Kiedy kładąc na Twoim grobie bukiet kwiatów za złotych dwanaście Wsparłem się dłonią na płycie Jakby ugięła się i westchnęła ciszą   Szepnęłaś, że: one nas lubią te samotne cmentarze, że Utrudziłaś się tym własnym umieraniem, że śmierć dla przyrodnika jest  zagadką jak życie  dla fizyka przeistoczeniem materii dla wierzącego przejściem  do innego bytu dla nas cierpiących wyzwoleniem Lecz nieskończoność przepływa przez ciebie.   Daj żeby i nam tak bardzo chciało się żyć gdy śmierć przyjdzie zatrzymać serce I by pozostało po nas to jak czuliśmy, kochaliśmy, i życiu przydawaliśmy rumieńców         *kursywą zaznaczono fragmenty wierszy Haliny Poświatowskiej (lekko dostosowne)   Częstochowa 08.08.2026  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...