Leokadia_Koryncka Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 nie ma wyraźnej różnicy między dniem i nocą za powiekami strzępy dnia nie dają szansy snom czasem wystarczy się pochylić nad krosnami jesieni zatrzymać w drodze dojrzeć sens egzystencjalizmu wzbudzić zapomnianą melodią wiarę w spotkanie tęsknot nie tylko w obiecanym niebie dla każdego odrębnym
Baba_Izba Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Ładnie zarysowany wiersz, może byłoby można bez szkody dla treści wiersza pozbyć się niektórych słów? Miejscami wydaje mi się nieco przegadany. To tylko moje odczucie, może się mylę Serdecznie pozdrawiam - baba
Anna_Para Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Brawo Leokadio. Ale Baba ma rację. "Niewyraźne" przy "strzępach dnia" możesz śmiało wywalić, i już będzie dobrze:) Cieplutko, Para:)
Leokadia_Koryncka Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Proszę zasugerować, które usunąć? Będę niezmiernie wdzięczna. Dziękuję za pomoc. Pozdrawiam ciepło... L.
Leokadia_Koryncka Opublikowano 10 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Aniu, sprawiłaś mi wielką radochę... swoim u mnie pobyciem i pomocą. Dzięki stokrotne... Serdeczności...:)
Baba_Izba Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 10 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Spróbuję na przykładzie: nie znaczy to, że tak jest dobrze, ale w jakim kierunku iść. Ja bym ciachnęła wszystkie niejasnośći tekstu (nie znaczy to "niedomówienia", ale braki w konsekwencji tekstu) i poprawła co się da, a da się zawsze jeszcze "coś"! Np.:"nie ma wyraźnej różnicy między dniem i nocą za powiekami strzępy dnia nie dają szansy snom czasem wystarczy się pochylić nad krosnami jesieni zatrzymać w drodze dojrzeć sens egzystencjalizmu wzbudzić zapomnianą melodią wiarę w spotkanie tęsknot nie tylko w obiecanym niebie dla każdego odrębnym" Pozdrowienia nocą - baba
Leokadia_Koryncka Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 powiodła " baba" babę na pokuszenie:) Biorę Twój wiersz, niech się święci:) L. Po stokroć, stokrotne... Pozdrawiam...
Baba_Izba Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Bierz, tylko ja nie jestem pewna, czy dobrze na tym wyjdziesz, najlepiej zrób jak uważasz, moja jest tylko naszkicowana propozycja złożona z Twoich słów i znaczeń. Starałam się, ale dobrymi chęciami ponoć jest cosik wybrukowane! :))) Hej!
Leokadia_Koryncka Opublikowano 11 Czerwca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Czerwca 2010 "Cosik", groźnie zabrzmiało:) powiem szczerze... Hej!
Rekomendowane odpowiedzi