Rafał Pańków Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Nie ma ludzi bez narodzin Jak narodzin bez miłości Nie ma miłości bez uczuć Jak nie ma uczuć bez zazdrości Ludzie i uczucia wspólną cechę mają Osobno nie przetrwają A razem się wspierają Rozumieć to można długimi lata Łatwiej mówić niż opisać słowami Gdy uczucia i duma wspólnie nie powiedzą "kochanie" Co wtedy będzie? Co się dalej stanie? Myślę ze miłość postawi na swoim Duma jest w umyśle, a uczucie w sercu moim Takie jest życie lecz trudne słowa Wiec pamiętaj zawsze - do góry głowa Proszę o komentarze.
Gość Opublikowano 14 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 14 Kwietnia 2010 łatwiej mówić niż opisać słowami - zastanawiam się nad tym i dla mnie osobiście jakoś to nie gra. próbowałam się wczuć w klimat tego co napisałeś, ale nie znalazłam tu nic dla siebie... ale jak już kiedyś tu napisałam, ja się na technice nie znam :) pozdrawiam
Danuta Deka Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Zgłoś Opublikowano 15 Kwietnia 2010 Papka. Trochę jak teksy Bajmu. Rymy oklepane jak "pupcia niemowlaka". W wierszu dominuje banał, przeplatany z błędami logicznymi. Jeżeli nie ma się o czym napisać, lepiej poczytać lub iść na spacer. Złota zasada: po napisaniu arcydzieła wstaw je do lodówki aż ostygnie. Doceniam to, że dbasz o dialektyzację języka, ale wydaje mi się, iż postawienie przecinka przed, oraz kropki nad "z" w słowie "że" (u Ciebie "ze") nie godzi w dobre imię wybitnego poety. Trzeba być konsekwentnym - albo unikamy znaków interpunkcyjnych i innych podobnych, lub też popisujemy się ich znajomością. Apeluję o przemyślenie WSZYSTKIEGO. Proszę się nie gniewać. Krytyka jest oznaką zainteresowania.
Rekomendowane odpowiedzi