Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Tak dziś wygląda Dom Literata na ul. Krupniczej 22. Ostatnie lata życia Haśka spędziła tutaj.  A ja obecnie siedzę w kawiarni na dole gdzie kiedyś siadywali: Grochowiak, Szymborska, Różewicz, Mrozek, Gałczyński...  Tylko dziś serwują tu kebaba

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @EsKalisia Miejsce, gdzie jest jeszcze większy smutek, może przynieść ukojenie? To mnie zastanowiło, choć nigdy nie zwracałem na to uwagi. Wiem, że jak czuję złość, to czasem włączam grę w której leje się krew, choć to też nie zawsze. Pomyślałem też o depresji, i tu by się to nie sprawdziło, ale w rzeczywistości jeśli jedna osoba czuje to samo co druga, często znajdują nić porozumienia. Ciekawy temat. Trochę mnie zainspirowało. 
    • szare renety   przy zastawionym stole  obok siebie i naprzeciw przy świńskich głowach    otoczonych wieńcem koszteli i szarych renet wśród poroży i kandelabrów   siedzieli, śmieli się, wstawali  ktoś przejął pochodnię przechwycił srebrną paterę   mało zwinny odchodził pozornie tylko nieistotny  bo widzieli w nim siebie    pozostajemy w wielości i poza nią lustrzani przez wieki niezmiennie   
    • @Wiechu J. K. Niektórym się zdarza spać w kinie. Słyszałem o tym. Film to takie życie, raz nas bawi, raz nas złości. No a czasem trafia w sedno i na długo zostaje w pamięci. Pozdrawiam. 
    • @Stary_Kredens ... a tam tam najlepiej zresetować pamięć nie wnosić swoich mądrości   bo życie gdzie by nie było to nie puzzle  nie warto układać według schematu   zwłaszcza znanego  ... Pozdrawiam serdecznie Miłego popołudnia 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...