WiJa Opublikowano 11 Marca 2010 Autor Zgłoś Opublikowano 11 Marca 2010 Bo ja nie wiem kto jaką gehennę przeszedł. Co robili Niemcy co Ukraińcy co Żydzi co Polacy a co Sowieci. Fakty faktami – nikt nie jest święty. Ale smród ciągnie się nie za Niemcami nie za Sowietami nie za Żydami nie za Ukraińcami a za Polakami – przecież to jeszcze na polskiej ziemi. Kiedy na ziemi posowieckiej i to złego co zrobili sami Sowieci nie idzie nawet za Sowietami a żeby tylko za Niemcami – vide Katyń bo to Polacy winni są sobie sami. Zatem światu można pogratulować rozeznania i dobrego samopoczucia. Tym bardziej kiedy się przyjrzeć temu jak bardzo i jak daleko Rosja dziś i jak zawsze uwłacza całemu narodowi a w oczach całego świata winni są tylko jedni – tym razem sami Czeczeńcy.
Intarsja Lumiere Opublikowano 12 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 12 Marca 2010 Ciekawe przemyślenia, ale za Niemcami smród się ciągnie, możesz mi wierzyć. Niemcy wstydzą się Hitlera, a Rosja cóż, tam gdzie nie ma demokracji, nie ma też prawdy, słów skruchy i próśb o wybaczenie. Odnośnie do wiersza, to spójników na końcach wersów nie zostawiamy :)
Łukasz Michał K. Opublikowano 13 Marca 2010 Zgłoś Opublikowano 13 Marca 2010 hmm...przemyślenia trafne...ale pozwolę sobie na pewną uwagę, jeśli mogę ;) to raczej w formie jest proza, a nie wiersz. Pozdrawiam
Rekomendowane odpowiedzi