Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Mówili mi, bym do Briggs' Hill nie brał szlaku tego, Który kiedyś do Zoar był traktem utartym, Bo Goody Watkins, ta w tysiąc siedemset czwartym Powieszona, zostawiła coś potwornego. Lecz nie posłuchałem i gdym sobie spoglądał Na porośniętą winem chałupę przy skale, Wiązy i konopny sznur nie dziwiły wcale, Lecz zdumiało mnie, że dom jak nowy wyglądał.   Przystanąłem tam zachód słońca podziwiając,  Gdy z pokoju na górze usłyszałem wycie. Wtedy słońce, szyby obrosłe przebijając  Z zaskoczenia oświetla wyjca należycie. Spoglądam—i w przerażeniu stamtąd uciekam, Przed czworonogim koszmarem z twarzą człowieka.   I Howard (Fungi from Yuggoth, sonet XII): They told me not to take the Briggs’ Hill path That used to be the highroad through to Zoar, For Goody Watkins, hanged in seventeen-four, Had left a certain monstrous aftermath. Yet when I disobeyed, and had in view The vine-hung cottage by the great rock slope, I could not think of elms or hempen rope, But wondered why the house still seemed so new.   Stopping a while to watch the fading day, I heard faint howls, as from a room upstairs, When through the ivied panes one sunset ray Struck in, and caught the howler unawares. I glimpsed—and ran in frenzy from the place, And from a four-pawed thing with human face.
    • @wiedźma no tak, zapomniałam o tym fakcie:). Ma to sens...to spora gromadka:). Ja mam dwoje chrześniaków i to w zupełności mi wystarczy:)
    • @Berenika97 Cudowna migawka z tej mijanki na schodach! Uwielbiam patrzeć, jak rozwija się ta historia. Leon znowu wkracza do akcji i, jak widać, staje się idealnym pretekstem do przełamania lodów. Pięknie i bardzo subtelnie to napisałaś. Z sąsiadami trzeba żyć w zgodzie :)
    • @Mel666 ja już mam parkę i sześcioro chrześniaków, wystarczy ;))
    • @Berenika97 Ta historia jest akurat naprawdę zabawna :))) Pzdr. M. 
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...