Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Życie jest jak wielka góra, na którą musimy się wdrapać, by zobaczyć co jest po drugiej jej stronie..
Niektórym jednak brak wiary w to, że potrafią dokonać tego czynu..
Bo życie nie jest łatwe, lecz należy potrafić sobie z nim radzić, ciągle walczyć o to w co wierzymy, co kochamy, na czym nam zależy, a czynić tak trzeba by nadać mu piekniejszych barw..

Facet widzi tą górę przed sobą i myśli czy uda mu się na nia wdrapać, taka góra niejednokrotnie staje przed każdym z nas, wtedy albo uwierzymy że nam się powiedzie i zdobędziemy szczyt albo zadanie nas przerośnie i poddamy się już na samym podejściu. W życiu mężczyzny ważne jest to aby nigdy się niei poddawał, walke ma w głębi swego serca, musi ja tylko wydobyć i poczuć smak zwycięstwa..
Często jednak bywa tak ,że młody mężczyzna nie szuka w sobie tego co najcenniejsze, tego czym został obdażony przez Boga, często bywa tak, że poddaje się bez walki,
Jest wieczór, szkolna dyskoteka, na sali gra muzyka, powoli zaczynają schodzic się imprezowicze, jest pierwszy wolny utwór, dziewczyny tańczą same, a chłopcy stoją pod ścianą patrząc jeden na drugiego,
Wkońcu jednak proszą dziewczyny o taniec, jeden chłopak zostaje i siada na ławce, zabrakło mu odwagi by podejść do dziewczyny, z którą teraz tańczy jego kolega z klasy, posępniał i posmutniał. I choć wypychali go, on czuł się skrępowany,
Tak jest w zyciu niejednego chłopca, nie czuje się dość silny by walczyć, brak mu odwagi.

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Więc ja przepraszam bardzo, noale trochę się pan zagalopował z tekstami.

Pozdrawiam.
Monoke
Dziękuję Monoke. Do autora wysłałem już pw z prośbą o usunięcie i pozostawienie jednego " dzieła" ...do admina donosić jednak nie mam zamiaru...bo to życie samo przecie...
Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Więc ja przepraszam bardzo, noale trochę się pan zagalopował z tekstami.

Pozdrawiam.
Monoke
Dziękuję Monoke. Do autora wysłałem już pw z prośbą o usunięcie i pozostawienie jednego " dzieła" ...do admina donosić jednak nie mam zamiaru...bo to życie samo przecie...

Do usług ^ ^
  • 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...

• Dodaj nową pozycję...