Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Bądź dziś dla mnie   Rozgrzej moje zmysły i serce   Niech się stanie magia między nami   Otwarte są nasze serca   Świat stanie się kolorem naszych serc   Zawirują na niebie nasze imiona, niczym gwiazdy w kosmosie   Zatańczymy naszą miłość w życiowym wirze   Nasz los od życia już trwa   Trwajmy i cieszmy się naszym życiem i naszym szczęściem   Nie zawsze w życiu jest miłość, jaką byśmy sami chcieli   Piszemy o miłości, nie znając jej przyszłości                                                                                                      Lovej. 2025-10-13                    Inspiracje. Pierwsze zauroczenie , a jak jest później
    • Kajakarz Krutynią wciąż spływał sam,              choć na  spływ zapraszał wiele już  dam,              gdy raz z damą spłynął Pisą,              taki palindrom  napisał,             „ mam kajak, o mam , mamo kajak mam!.”
    • @Łukasz Wiesław Jasiński ja oglądam filmy dla gry aktorskiej:) zdarzają się obyczajowe czy przygodowe filmy,  które mnie interesują:) rzadko oglądam ze względów metaforycznych:) a co to za danie zrobiłeś z kaszą?
    • @Marek.zak1 cześć Marku. dobrze to powiedziałeś : autocenzura ! gdybym pisał do szuflady napisałbym barwniej :) A tak.....ręczny zaciągnięty ! dzięki za Twój komentarz :) pozdrawiam :)       @Annna2 Aniu. ja tylko tak ogólnie....... dziękuję :)  
    • @Migrena Zaczyna się od biedarealizmu, który rzutuje jednak na to , co dalej,  przez cielesne jego spełnienie, no i rozstanie. Nie ma miłości, bliskości, ciało w ciało i do widzenia. Czy to przypadkowo nie jest standardem, także w związkach, a mity Harlequina i komedii romantycznych wyrobiły przekonanie, że standardem jest bajka, w której jeszcze zawiera się wieczna miłość, kamasutra, nirwana i ciąg orgazmów? A przecież w Twoim wierszu brak wszechobecnego alko, dragów,  czy przemocy więc opis można uznać jako w miarę lajtowy.  Dobry wiersz, nawet bardzo, ale odniosłem wrażenie, że że autocenzura nie pozwoliła Ci napisać więcej. Pozdrawiam.   
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...