Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

lepiej

Rekomendowane odpowiedzi

i nie maja ;] bd geniuszem wymagamy od siebie wiele i wspinamy sie najtrudniejsza sciezka i t ociagle za mało. A Bedac zwykłym czlowiekiem z małymi ambicjami. Mozemy byc kims w małym otoczeniu i wtedy zaslynąc a potem rozlac sławe na reszte swiata. I to co robimy będąc zwykłymi jest ciagle wielkie a nie małe. O to mi chodziło ze nie nalezy celwoac za wysoko bo wszsytko bd małe, oczywiscie " mierzy sie ponad cel by trafic do celu". Jednakze pozostajac szarym mozemy wybic się bardziej niz bedac kolorowym.
Rozumiesz o co mi chodziło zajrzyj w głab siebie interpretujac wiersz. Porównaj go z własnym zyciem wtedy wszsytko zrozumiesz, przezyjesz z kazda sylabą. Odnies mysl do siebie. Bo wg mnie po to pisze sie wiersze zeby one napominały i mozna je było odniesc do siebie. To sa ciagle te same mysli ubarne w nowy styl i słowa. Nie ma idealnego wiersza tak samo jak nie ma idealnego człowieka.
A ambicje czasem gubia i nic z nich nei wynika.
Jest nam przeznaczony pewien los do spełnienia i chocbyśmy chcieli nie zmienimy go za bardzo. Za bardzo, bo mamy wolna wolę jako ludzie. Bog ja nam dał " Jesli coś się kocha daje się mu wolność". On tylko małymi potknieciami i wskazówkami pokazuje droge do losu który nam przeznaczył.
My mozemy tylko pytac gdyz jestemy ludzmi. A nie bogami gdybysmy nimi byli sami spełnialibyśmy swe zadania i wiedzielibyśmy któredy isc :) ;] chybe poleciałe mza temat... ale ja tak jakos mysle..