Shafir Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 ...piam Wyprószone pożądanie Pod powiekami inkubuje A otwartym oczy Widzę puch ociężały Ni zamykać, ni otwierać Zatrwożone części Niezrozumienia łowią strawę Nokturny Cień jak co dzień O zmroku okrywają zapomnieniem A nad rankiem ponownie miotają o scenę Ni zamykać, ni otwierać Zatrwożone części Zniewolenia sączą nektar Wnet subtelnie stąpam niczym dźwięk w eterze Miękko przysiadam i ciało wyzwalam Okrywę wiedzy w girlandach przybieram W szafirowej dobroci na ganku się skrywam Otwartym oczy zadziwiony... usy...
Pan_Biały Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 wiersz przeszedłem powoli, ociężale jak w początkowej fazie "Lokomotywy" Tuwima udało się stożyć senny klimat i rebus nawet pan zaserwował publice:)) nie czepiam się, no może poza Wielkimi literami z początków wersów, ale to błahostka jest nieźle pozdrawiam r
Judyt Opublikowano 19 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 prponowałabym zmienić słowa, które nadają ciężkości wierszu, jak np. 'inkubuje', chyba, że celem była owa i zamierzeniem Autora(...) nokturny - w moim odczuciu bez słowa ' iluzyjne' Cień jak co dzień O zmroku okrywają zapomnieniem A nad rankiem ponownie miotają o scenę Ni zamykać, ni otwierać Zatrwożone części(...) ta część wiersza jest bardzo teatralna( jak mi się teraz przypomina fragment" życie to jest teatr, myślisz, opowiadasz, życie to jest ciągła maskarada"jakoś tak w tą myśl mi idzie), ale jak dla mnie najlepsza z całości, pokazuje, że człowiek miewa stany nie zawsze wzlotów, ale i upadków, całość jestr troszkę przygnębiająca, z racji ciężkości, subtelnie stąpam- to fajno(: wprawia w zdziwienie, J. serdecznie
Shafir Opublikowano 19 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 19 Grudnia 2009 dziękuję za komentarze, ciężar był zamierzony, to ciężar dnia , a to lekkość usypiania, gdyby nie to, nie byłby odczuwalny ten kontrast, bez słowa "iluzyjne" zdecydowanie lepiej wygląda - bardzo dziękuję, pozdrawiam .
Judyt Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 20 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. ni ma za co, każdy tu coś przerabia, dodaj zatem coś o śnie dla zrównoważenia bo w wierszu nie dostrzegalny, a może tak wola Autora(...) J. (:płoniaście
Rekomendowane odpowiedzi