Fly Elika Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 rozmierzwiony aplauz marca córka już się miewa dobrze spogląda rankiem przez okno nie pomnij już łzy ze zdrożyny rozbłysły się oczka niezapominajek promyki rozgościły spojrzeniem jeszcze głowa spuszczona w zieleń czesze słowa rześko i strojniej baczniej przebacza nieposkromienie rozanieliły się sploty zwiastunów wiosny majowej stokrotnie rozsiały polnym łąki oranym ardentem rozśpiewały się przy lnie maki pod lipową koronę
zak stanisława Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli o lipowej koronie, to na pewno dla mnie :)) więc zabieram.. ale.. bez bolda, bo brzmi jakośtakoś :P\ cmook FLY
aluna Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Rozświetliłaś kolory blade na jaskrawe...ładnie! Cieplutko! Ania
6 kilo Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 marzec niesie nadzieję ciepła, bo to ciepły wiersz jest, pachnie przyszłością o miłosnym smaku, i brzęczeniu pszczółek, i rubinowym ciepłem miłości. pozdrawiam radością jacek
Fly Elika Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. jeśli o lipowej koronie, to na pewno dla mnie :)) więc zabieram.. ale.. bez bolda, bo brzmi jakośtakoś :P\ cmook FLY o!ho ho - jakże mam się na pociechę :) bolda pozbyć i zastąpić bardziej bez bolda to mnie pytanie - cmoczek Stasi
Fly Elika Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Aniu , rozświetlilam, znajomo to brzmi na jaskrawe czyli aż tak świeci to takie oswojone barwy łany moje wieśniowe :) Pozdróweczki
Fly Elika Opublikowano 2 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 2 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. cieszy mnie również radością twoje odczytanie :)) ciepło pozdrawiam Jacku buziolek
Pan_Biały Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 czekam z tobą wiosny w ludziach dobry wiersz pozdrawiam r
Fly Elika Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. dzięki Panie Biały za słowo dobre trzymajmy się tego będzie raźniej nawet, gdy nam troszkę chłodniej pozdrowienia
Baba_Izba Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Biję się w piersi obie: nie wiem co to jest "zdrożyna". Próbowałam lecz nie znalazłam gdzie szukałam. "rozanieliły się sploty zwiastunów wiosny majowej stokrotnie rozsiałypolnym łąki oranym ardentem rozśpiewały się przy lnie maki" Pogrubionego nie rozumiem, może coś w szyku zdania? Dodam, że niestety "ardent" znam tylko jako słowo z języka angielskiego, będące przymiotnikiem. Jest w wierszu coś co obrazuje nadejście i gwałtowność rozwijania się przyrody wiosną - jej ekspansję. To mi się w nim podoba. Ponieważ wszystkiego nie rozumiem, wstrzymam się od dalszych komentarzy. Serdecznie pozdrawiam - baba
Fly Elika Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo-Babo- skąd mi się to wzięło - jak tu odpowiedzieć (?) peelka nazwała ku nie pamięci, myślą czyn zdrożny, a z niego ostatnie łzy - zdrożyny zaryzykowałam / gdzieś to kiedyś słyszałam/ nazwałam to dla tego wiersza swoim słowem 'poetyckim'. Z polskim tłumaczeniem tego przymiotnika z jęz. angielskiego spotkałam się nie raz w ujęciu rzeczownikowym i podmiotowym w zdaniu, dlatego go użyłam. Dzięki Ci babo za czytanie Pozdrawiam serdecznie babo.
Baba_Izba Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo-Babo- skąd mi się to wzięło - jak tu odpowiedzieć peelka nazwała ku nie pamięci, myślą czyn zdrożny, a z niego ostatnie łzy - zdrożyny zaryzykowałam / gdzieś to kiedyś słyszałam/ nazwałam to tylko dlatego wiersza swoim słowem 'poetyckim'. Z polskim tłumaczeniem tego przymiotnika z jęz. angielskiego spotkałam się nie raz w ujęciu rzeczownikowym i podmiotowym w zdaniu, dlatego go użyłam. Dzięki Ci babo za czytanie Pozdrawiam serdecznie babo. Dziękuję jak nie wiem co! Pytając, zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć. I o to biega! Cmoki jak smoki! - baba
Fly Elika Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Zgłoś Opublikowano 3 Grudnia 2009 Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Babo-Babo- skąd mi się to wzięło - jak tu odpowiedzieć peelka nazwała ku nie pamięci, myślą czyn zdrożny, a z niego ostatnie łzy - zdrożyny zaryzykowałam / gdzieś to kiedyś słyszałam/ nazwałam to tylko dlatego wiersza swoim słowem 'poetyckim'. Z polskim tłumaczeniem tego przymiotnika z jęz. angielskiego spotkałam się nie raz w ujęciu rzeczownikowym i podmiotowym w zdaniu, dlatego go użyłam. Dzięki Ci babo za czytanie Pozdrawiam serdecznie babo. Dziękuję jak nie wiem co! Pytając, zawsze można się czegoś ciekawego dowiedzieć. I o to biega! Cmoki jak smoki! - baba Cieszy mnie, że jaśniej Babo a jak biega to lepiej I i i Pozdry
Rekomendowane odpowiedzi