Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Robert Witold Gorzkowski  u mnie w domu Mama piekła chleb, i na każdym bochenku robiła potem znak Krzyża. Pachniało niesamowicie. Nie wyrzucam chleba- ale widzę jak się nie ceni. alusia jest bezduszna, a dziś świat się zmienia- z tego co było- niewiele jest
    • @Robert Witold Gorzkowski Am ziam. Ty esteś Nosz- jek Berenika. Griss Got Woma!
    • miliony  my ludzie obojętni  zło niewidoczne  schowane za uśmiechem  przytakiwaniem bez myśli    bierzemy z życia tak wiele  delektujemy przyrodą  podziwiamy niebo gwiazdy  piękne lasy parki  rano budzi słońce  do snu kładzie księżyc    wszystko gratis  rozglądnij się  pomóż bliźniemu    jesteś piękny cudowny  dziel się sobą  bądź słońcem  oświetlającym drogę  zagubionym jak Chrystus   Jezu ufam Tobie    7.2025 andrew Piątek, dzień pamięci  męki i śmierci Jezusa       
    • I po cóż mnie uczono nikomu nie zdatnych rzeczy  że długi się oddaje  a u sąsiadów nie śmieci  że chleba się nie wyrzuca i modli przed posiłkiem  a służba to poświęcenie  a nie korzyści z motylkiem że w delegacjach i rautach korzystam z własnej kieszeni  że z wrogiem brudzia nie piję gdy władzą mnie naród docenił że starszych trzeba szanować i wsłuchać się w ich relację  że w rękę trzeba całować  a nie rozwalać posadzkę że jest ich miejsce przy stole  i stały kąt przy rodzine  że domy są dla starców a nie dla naszych kuzynów   Lecz dzisiaj mam wątpliwość kochani moi rodzice czy Al kiedyś zrozumie w czym tkwiły drzewiej różnice.    
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...