Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Niestety, Twoja zawartość zawiera warunki, na które nie zezwalamy. Edytuj zawartość, aby usunąć wyróżnione poniżej słowa.
    Opcjonalnie możesz dodać wiadomość do zgłoszenia.

×   Wklejono zawartość z formatowaniem.   Przywróć formatowanie

Dozwolonych jest tylko 75 emoji.

×   Odnośnik został automatycznie osadzony.   Przywróć wyświetlanie jako odnośnik

×   Przywrócono poprzednią zawartość.   Wyczyść edytor

×   Nie możesz bezpośrednio wkleić grafiki. Dodaj lub załącz grafiki z adresu URL.

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• Jadąc spokojnie przez cichy kraj Nie muszę ukrywać zamiarów:  chcę słyszeć zboża i Boży dar - zadumy i umiaru Noc w tłucze się w gwarnym namiocie: fast foody, wyciągi z karty I tylko w sercu cichy huk - spójnością na ćwiartki rozdarty Chcę w środku nocy na mapie snów odnaleźć punkt: ''lunatyzm'' Wyjść z labiryntu letniego dnia - wieczorem do ciebie trafić Powiedzieć ci koniecznie to, co kneblem pięknego miasta,  parapetami bezwolnych snów  do rangi ... miłości urasta Ściskasz mnie w talii,  tasujesz - to nic, że obrastam tłuszczem Kupiłam spory kawał nieba - przejrzyjmy się! We wspólnym jutrze ... ?  
    • @UtratabezStraty   Rozumiem i  życzę powodzenia w pisaniu powieści - niech ta „wygodna pozycja" okaże się twórcza.  
    • @Posem @Simon Tracy @Lenore Grey @Wiechu J. K. @Ewelina @Rafael Marius @Andrzej P. Zajączkowski   @LessLove @Poezja to życie @Robert Witold Gorzkowski        Bardzo dziękuję!  Serdecznie pozdrawiam. :) 
    • Bez pożegnania wypadła z rąk - prosto w siano. A świat runął.   Miliony źdźbeł, każde podobne, każde szepcze: „to nie ja”.   Szukam.   Tłum szepcze: odpuść, można żyć bez igły. Więc niektórzy przestają, budują domy ze słomy, by zapomnieć, że czegoś brak.   Ale ja pamiętam.   Bo czasem, między jednym źdźbłem a drugim, coś błyska, światło czy nadzieja,   uparcie cicha pewność, że warto klęczeć w sianie jeszcze jeden dzień.
    • Zaplanowane   Dzień i noc Oddychanie i … A może   Zamknięte powieki szykują sen Za siedmioma chmurami Tańczą   Cisza poukładała klocki Wieżowce Szklane domy   Zapytam o księżyca drogę Pewnie pod łóżkiem najlepiej odpowie kurz i już
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...