Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Historia edycji

Należy zauważyć, że wersje starsze niż 60 dni są czyszczone i nie będą tu wyświetlane
Dagna

Dagna

@ireneo hipokryzja to mocne słowo, fakty już udowodnione - można podciągnąć pod określanie statystyk, ale Twój tekst też jest jednym wielkim uogólnieniem, więc zaprotestowałam przeciwko pchaniu całego stanu duchownego

do tendencyjnego worka. 
Wciąż pozostaje szara strefa przypadków nieudowodnionych, pomówień, ale są też śmiertelne ofiary ataków - księża,którzy już się bronić nie mogą, może więc na przyszłość lepiej odnosić się tylko do konkretnych, potwierdzonych zakończonym postępowaniem karnym  przykładów?

pozdr.

Dagna

Dagna

@ireneo hipokryzja to mocne słowo, fakty już udowodnione - można podciągnąć pod określanie statystyk, ale Twój tekst też jest jednym wielkim uogólnieniem, więc zaprotestowałam przeciwko pchaniu całego stanu do tendencyjnego worka. 
Wciąż pozostaje szara strefa przypadków nieudowodnionych, pomówień, ale są też śmiertelne ofiary ataków - księża,którzy już się bronić nie mogą, może więc na przyszłość lepiej odnosić się tylko do konkretnych, potwierdzonych zakończonym postępowaniem karnym  przykładów?

pozdr.

Dagna

Dagna

@ireneo hipokryzja to mocne słowo, fakty już udowodnione - można podciągnąć pod określanie statystyk, ale Twój tekst też jest jednym wielkim uogólnieniem, więc zaprotestowałam przeciwko pchaniu całego stanu do tendencyjnego worka. 
Wciąż pozostaje szara strefa przypadków nieudowodnionych, pomówień, ale są też śmiertelne ofiary ataków - księża,którzy już się bronić nie mogą, może więc na przyszłość lepiej odnosić się tylko do konkretnych przykładów?

pozdr.

• Dodaj nową pozycję...