Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Roma*

I na tym: uduchowionym - fortepianie

rustykalna nuta zadźwięczała jak ciche skrzydła motyla,

melodia, melodyjnie, melodia - nieprzerwanie

gra: gama w ramie solmizacyjna - instrumentalnie:

bem, bemole, bem, des, es, ges i per i per i per - centyla,

śmiercionośnie: mimowolnie - esencjonalnie,

ooo, promienista, ooo i ooo, rzeczywista - gwiazdo,

mi, otwórz, mi, głębokimi skrzydłami głębokie ciastko -

gniazdo...

*więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:

Łukasz Jasiński (maj 2025)

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

Warunki*    

Gdyby jakakolwiek osoba zechciała ze mną dobrowolnie zamieszkać, to: na - moich bardzo skromnych warunkach, oto one:

- kopia dokumentu potwierdzająca o doświadczeniu zawodowym: świadectwo - pracy;

- kopia dokumentu potwierdzająca stały dochód, np: umowa o pracę na czas - nieokreślony;

- kopia dokumentu potwierdzająca stopień niepełnosprawności, preferuję - nabytą i dożywotnia: renta - socjalna, minimalny - dochód: tysiąc siedemset złotych;

- kopia dokumentu potwierdzająca brak długów finansowych;

- kopia dokumentu potwierdzająca o czystym koncie prokuratorskim - niekaralności;

- kopia dokumentu potwierdzająca o stanie zdrowia higienicznego, fizycznego i psychicznego - czystości - cielesnej, umysłowej i duchowej.

Przypominam: jestem osobą niesłyszącą, jednak: myślącą - samodzielnie, również: pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym - biseksualistą, także: logikiem - pedantem.

W życiu najważniejsza jest wolność obywatelska gwarantowana Konstytucją Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, a wolność to świadomość, odpowiedzialność i samodzielność - przeciwieństwo chaotycznej anarchii: prawnej, kulturalnej i etycznej.

A więc posiadam wolność: wolny - czas i wolny - wybór, jeśli ktokolwiek zapragnie poznać realnie moją skromną osobę, to: istnieje warunek przystosowania - jestem zdolny żyć w każdych warunkach życia, które nie ograniczają mojej wolnej - przestrzeni.

Mam czterdzieści cztery lata, ważę: osiemdziesiąt trzy kilogramy, dodam jeszcze wzrost: sto siedemdziesiąt sześć centymetrów i stopy: czterdzieści i cztery - jak u niejakiego pana Adasia M.

*zrobiłem drobną edycję - aktualizację, treść - bez jakichkolwiek zmian 

Łukasz Jasiński (Warszawa: 2025)

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)