Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @jaś a wiesz że nie lubię ciętych kwiatów  Niech sobie rosną  Dziękuję

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• @Gosława osobowość samotnika, znam to z autopsji. Ale ile w tym jest piękna ? Niestety trzeba tego piękna ciągle szukać. Ale ono jest. Bukiet wiosennych kwiatów dla Ciebie.
    • @violetta Wiolu dziś dłuższa wersja

Ty to taka dziewczyna, która nie boi się czuć. Która wstaje rano i zamiast zakładać zbroję, zaparza herbatę i patrzy, jak świat sam się koloruje. Masz w sobie "dzikie" pragnienia chcesz więcej, mocniej, prawdziwiej. Masz apetyt na wszystko: na życie, na wolność, na miłość, która nie udaje. Smakujesz dni jak letnie owoce z sokiem na dłoniach i śmiechem w oczach.   
    • U mnie na wsi cały maj odbywały się przy figurze modlitwy  Szczególnie dzieci w nich uczestniczyły  Pamiętam
    • czekaliśmy ale nie pojawiłeś się odebrałeś najpiękniejszą chwilę życia pozostała biała zmoczona przez fale suknia   trzymałam zacumowany na wietrze statek myślałam że jesteś w nim i uciekłeś podobnie ulotniły się nasze marzenia   w smutku siedzę osamotniona na krześle pragnę zanurzyć się w otaczającej wodzie pozostać pod jej taflą na wieki     Zainspirowało mnie poniższe zdjęcie

• Dodaj nową pozycję...