Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• @Rafael Marius dzięki pozdrawiam
    • Na skoszony trawnik upadł przycięty kremowy tulipan, w policzek połaskotały go czerwone skrzydełka. - Wstawaj.- Szepnęła mała biedronka. - Wstanę kiedy przyjdzie następna wiosna . -Łagodnie kwiat wyszeptał. - Leć do swoich i teraz samego mnie zostaw. - Mgłą zaszły jej czarne oczka. - Chyba masz łaskotki... - Przebiegła po płatkach biedronka. Tulipan zachichotał i pozwolił jej zostać. Przez dni kilka zawiązała się między nimi więź głęboka. - Moim ulubionym kolorem jest kremowy. - Drżącym głosem pożegnała przyjaciela biedronka, kiedy ostatni płatek opadł. - Chodź już, tulipan zasnął. - Brat do smutnej siostry podleciał. - Dlaczego przy nim zostałaś? Los jego był przesądzony, a wśród nas masz przecież przyjaciół wielu. - - Prawdziwa przyjaźń to nie ilość, lecz szczerość. -Wzbiła się biedronka do nieba z sercem rozświetlonym, już na zawsze odmienionym.
    • @Natuskaa    I dlatego że "(...) była mściwa (...)", uzewnętrzniając to poprzez >>(...) sześć razy "wrr" (...)<<, znalazła się w Twoim opowiadaniu. OK-ey. Widzę.     Pozdrawiam serdecznie.     
    • @Rafael Marius pożegnałam się z Polą, młodą babcia na nich czekała  na stacji:) poszłam do Biedronki, a pan naszykował cały karton dojrzałych babrania do utylizacji, zamiast rozdać ludziom. Dlaczego są takie przepisy w Polsce? Dlaczego sklepy nie mają punktów dla ubogich, żeby zabierali takie dobre jeszcze jedzenie? Dlaczego obecna partia, która rządzi, nie widzi tego! Że coś nie tak jest w społeczeństwie? Dlaczego Bóg musi interweniować?
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...