Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@Łukasz Jasiński

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Zastanawia mnie czasami czy faktycznie czytasz a jeśli tak to co faktycznie myślisz. Forma czy treść?

Sen Panie Łukaszu że względu na wiek lubi płatać mi figle, schowa się czasami tak że trudno go znaleźć

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Domysły Monika (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

Opowiem pani kawał z życia wzięty: prezydent Stanów Zjednoczonych Ameryki Północnej i Republiki Francuskiej apelują do premiera Polski o jaja, bo: u nich panuje ptasia grypa i mają puste półki...

- A kury domowe mogą być?

Premier odpowiada na apel pytaniem, całkiem logiczne, nieprawdaż, proszę pani?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Domysły Monika

Oczywiście, przecież już mówiłem pani, iż sarkazm, ironia i empatia to cechy ludzi inteligentnych, zresztą: niedługo będą święta wielkiej nocy, a jaj nie mają... Na miejscu premiera pomógłbym potrzebującym - łamiąc przy tym prawo, a chuj mi tam... A poza tym: Polska jest największym eksporterem kurzych jaj i w magazynach jeszcze ma...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Domysły Monika

A musiałbym złamać prawo, bo: rozporządzenia handlowe Komisji Europejskiej zabraniają eksportu... I wszyscy na tym tracą: od dołu w górę, przypominam: głosowałem przeciwko wstąpieniu Polski do Unii Europejskiej, więc: mam czyste sumienie i nie mam żadnego obowiązku brać odpowiedzialności za wybory innych osób.

Z innej beczki? Kiedyś w szkole podstawowej ksiądz na religii grzmiał o wielkości katolickiego boga, a kiedy zakończył...

- Wnioskując z tego, proszę księdza, to: człowiek jest pępkiem świata, tak? To dlaczego ludzie zjadają zwierzęta, a zwierzęta ludzi - nie, dlaczego?

Wtedy ksiądz zrobił się czerwony jak burak i wyrzucił mnie z lekcji...

Łukasz Jasiński