Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Bożena De-Tre   A wie pani: kiedy się zmieniłem, przez dziewczynę, którą bardzo kochałem, a ona mnie zdradziła! I zamiast publicznie robić awanturę i ją ośmieszyć - skompromitować, przełknąłem to, a jednocześnie: stanąłem się bardzo niedostępny i zimny, ludzie, którzy patrzyli mi w oczy - od Nowego Miasta do Starego Miasta - byli przerażeni - miałem obłęd w oczach i szaleństwo, to jest właśnie, proszę pani, miłość wobec kobiet, a jak mężczyźni zostaną zdradzeni - nie ma już odwrotu, dlatego też: nie wolno wyciągać mrocznego serca - jeszcze gorzej będzie.   Łukasz Jasiński 
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
    • @Bożena De-Tre   Albo to: na rogu Nowego Świata i Alei Jerozolimskich poderwałem dziewczynę, oczywiście, piękną - blondynkę, a jak wiadomo: Polki są przekorne, sam jestem Polakiem i ona zaczęła mnie gonić i wpadłem na Rafała Trzaskowskiego...   - Ojej, to było niechcący...   - Nie, nic się stało... Bawcie się i kochajcie się...   To jest właśnie, proszę pani, realny świat - życie, a reszta to propaganda - dlatego właśnie nie oglądam telewizji, a zresztą: nie mam telewizora - wyrzuciłem przez okno, oczywiście: następnego dnia posprzątałem i wyrzuciłem do kosza, proste i logiczne? To jest właśnie odpowiedzialność...   Hrabia Łukasz Wiesław Jan Jasiński herbu Topór 
    • @Bożena De-Tre   A coś jeszcze pani powiem: jak pracowałem w Archiwum Akt Nowych na stanowisku pomocnika gospodarza i zgłodniałem, a dyrektor Tadeusz Krawczak akurat miał gościa - ministra Bogdana Zdrojewskiego i u sekretarki trzymał lodówkę, otóż to: osoby, które pracują fizycznie - potrzebują dużo więcej jedzenia, a dyrektor miał w lodówce chleb, pomidory i kiełbasę, wziąłem trochę i zjadłem, oczywiście, iż nie wszystko, nie jestem przecież chamem, niektórzy w takiej sytuacji zachowują się dwuznacznie: pokornie, głos im pęka - ani słowa nie mogą z siebie wypowiedzieć - glisty moralne - ostatnie słowa dotyczą sekretarki, a skąd o tym wiem? To jest właśnie empatia - zdolność wyczuwania nastrojów u innych ludzi...   Łukasz Jasiński 
    • w ciszy spotykamy siebie giną krzyki świata czas nie goni   najmilej w naturze nie muszą być Himalaje spacer rower odkrywamy sens… słyszymy co w trawie piszczy kwiaty się uśmiechają   nie betony i galerie zdobią życie   3.2025 andrew
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...