Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnie komentarze

• głupia chorobo żadna ozdobo wszyscy to wiedzą  żeś jak za miedzą  za górą  lasem to nie myśl czasem żeby psuć ludzi  bo ci się nudzi   tam człowiek pewnie zapłacze rzewnie  i milczeć będzie  by brzmiało wszędzie  że chorowanie jest niesłychanie  najgorszą sprawą  żadną zabawą    ani wiek stary czy okulary ani monety piękne kobiety  ani diamenty  czy król przeklęty  nie dają prawa  na żadne brawa   twa czaszka trupia  wciąż będzie głupia  bo powiem szczerze  że sam nie wierzę  w złe rokowania mojego Frania on wciąż się śmieje  i ma nadzieję    więc idź precz z ciała  bo już nie działa  a dom mój smutny  kiedy okrutny  los decyduje  kto wykituje
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@mariusz ziółkowski Ciekawe przemyślenia, dzięki!     @Łukasz Jasiński Nie wierzę, że ZUS ją zapewni, celowe pominięcie

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Waldemar_Talar_Talar Dzięki!      @andreas Cieszy mnie to
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

@Marek.zak1 Są dwa rodzaje wiedzy, wiedza pobrana z zewnątrz i wiedza pobrana z wewnątrz. Oczywiście, wewnętrzną łatwo kwestionować, bo jak ją udowodnić ;) Można wówczas temu, kto ją głosi tylko wierzyć, bądź nie (bo przecież wiadomo, że oszustów i oszołomów całe mrowie). Ale to samo tyczy się wiedzy zewnętrznej, bo przecież nie wiesz osobiście np.jaki jest skład chemiczny Marsa, wierzysz, że naukowcy to sprawdzili rzetelnie i że tak jest, jak podają.  Ale oni też się czasem mylą (a może nawet często?). Natomiast jeśli Ty jesteś zródłem wiedzy nie musisz nikogo pytać o zdanie, bo wiesz jak jest. Bez względu na to, czy Ci wierzą czy nie. 
    • Pewien wodnik, gdzieś znad Bobra, kupił sobie nowy kajak, by na urlop, z nurtem rzeki  płynąć sobie latem - a jak. Owładnął go syndrom, że płynie w palindrom. Więc gdy wsiada do kajaka, wciąż się wlecze za nim majak.        
    • @Natuskaa -:)Ważny to jest bilet….bez niego same kłopoty-:)
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...