Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Kwiaty we włosach, słońce dla Ciebie Świat dzikich kwiatów i ja, moje obrazy Otwórz swoje serce i emanuj miłością Magia jest wtedy, gdy tu jesteś Widzę w Twoich oczach światło miłości i radości Wnosisz słodycz dnia, radością poranka i mego serca Mamy swój mały świat na wyciągnięcie ręki, udekorowany miłością Rytm bicia serca, rytm życia Mini świat miłości jest w naszych sercach Nie zamykamy świata na klucz, bo miłość znika Życie jest nasze, ponieważ jesteśmy pełni miłości                                                                                                                                             Lovej . 2025-03-18              Inspiracje . Radość , miłość , zadowolenie
    • @Domysły Monika Dziękuję za miłe słowa, ale fenomenu tu nie ma :) Można powiedzieć, że jest to swoiste "Kolekcjonowanie znaczeń" - nie chcę, by to zabrzmiało patetycznie, ale tak jest - piszę koncentrując się na znaczeniach, pod tym tytułem buduję sobie portfolio utworów. Jestem wzrokowcem i opieram się głównie o obrazy, kadry, czasami oś jest łatwo rozpoznawalna, czasem mocno dekonstruuję. A tematy? Masz rację. Są rozległe, dokładnie tak, jak życie :) Sprawy bieżące, często osobiste, czasem - jak w przypadku tego utworu - jakaś inspiracja ad-hoc. Tutaj dopowiem, bo warto - zainspirował mnie dokument (leciał bodajże przedwczoraj na TV Historia, czy podobnym) na temat ostatniego okresu życia i twórczości van Gogha - okres w Auvers, jego szaleństwo i niedoceniany geniusz, opieka ze strony brata Theo, i taka niesamowita upartość żony Theo, która robiła wszystko, by świat nie zapomniał ani o jednym, a ani drugim, już po tym, gdy w krótkim okresie czasu spoczęli w jednej mogile. Trzy miłości z Auvers ;)
    • Akurat mam kilka swoich limeryków związanych ze strzelaniem...   Głośna Jadźka   jest niezłą lufą Jadźka w Prudniku więc snajper ma ją na celowniku on kaliber nosi spory przez to głośne ich amory wspomniała nawet coś o tłumiku   Z dynamitem w tle   Nobla zwabiła raz do Prudnika dość wybuchowa chętna Monika bo był ponoć wystrzałowy lecz nie zburzył jej alkowy nie rozsadzała go dynamika   Wymagająca Jolka   chwalił się Jolce saper w Piemoncie że sto eksplozji ma już na koncie lecz w sto pierwszym z nią wystrzale nie potwierdził tego wcale ona mruknęła przy takim loncie   Pozdrowionka.  
    • @Alicja_Wysocka  
    • Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...