Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

Zero wytworów sztucznej inteligencji – za to 100% autorskich palindromów, które zostały ożywione przez prawdziwego ilustratora i sprawdzone przez prawdziwe korektorki.

A wszystko to jeszcze w tym miesiącu – nowa pozycja zostanie udostępniona bezpłatnie Czytelnikom forum. 

Tym razem wiele palindromów będzie można przeczytać na planie koła w tę i we w tę. Za każdym razem naszym „kompasem” będzie dodatkowa litera wyznaczająca „biegun północny”. Czyli dokładnie tak, jak to pokazano na załączonej okładce.

Mariusz Szwonder

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Edytowane przez Mariusz Szwonder (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@Mariusz Szwonder

Szanowny Panie Mariuszu.

O wytworach sztucznej inteligencji w dziale palindromów, to jeszcze nic mi nie wiadomo.

Nie zgłębiałam takiej możliwości.

Profesor Tadeusz Morawski nie poruszał tego tematu.

Nie wiem, co na to pozostali uczestnicy działu palindromów.

To była dla wszystkich uczestników dobra nauka i rozrywka.

Jeśli chodzi o nową pozycję, to gratuluję przedsięwzięcia

również prawdziwemu ilustratorowi, i prawdziwym korektorkom.

Uczestnicy tego działu też są prawdziwi.

(Współautorzy w niektórych książkach Profesora Tadeusza Morawskiego)

Nie umiem wykorzystywać sztucznej inteligencji do tworzenia palindromów.

Jestem prawdziwa.

Nowa książka chyba nie ma prawie nic wspólnego z tym działem palindromów na poezja org?

Jednakże miło wiedzieć.

Chętnie poczytam.

Marianna_MW 

- autorka palindromów w dziale palindromy 

Można też kliknąć 1 stronę działu palindromy,

i poczytać od końca, czyli od początku?

Edytowane przez _M_arianna_ (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@_M_arianna_ Szanowna Pani Marianno

na szczęście sztuczna inteligencja nie potrafi pisać jeszcze palindromów - i to chciałem podkreślić w zapowiedzi książki. Innymi słowy: to glos, że my - palindromiści - tworzymy coś unikatowego. Jesteśmy wszyscy prawdziwi. W tym kontekście, sztuczna inteligencja potrafi tworzyć jedynie jakieś ciągi znaków, które jednak nie mają ani żadnego sensu/konceptu, ani tym bardziej pierwiastka ludzkiego. 

Książka zawiera wyłącznie palindromy i jak najbardziej pasuje do tego forum. Oprócz standardowych, znajdą się tutaj kołowe, które do tej pory były traktowane nieco po macoszemu.

W literaturze rodzimej pojawił się taki w twórczości Edmunda Johna (został umieszczony na planie koła):

łza z nizin za złoto

Po prostu pociągnąłem ów temat. Wszystko da się poprawnie odczytać w tę i we w tę. Są to innymi słowy pełnoprawne palindromy.

Nie przeznaczyłem książki do sprzedaży, gdyż pragnę popularyzować ten zacny gatunek literatury, podzielić się tym, co napisałem, jak każdy z nas tu obecnych. Ufam, że owoce mojej dwuletniej pracy spodobają się zarówno Pani, jak też innym Czytelnikom i autorom.

Pozdrawiam i zawsze darzę wielkim szacunkiem

(w żadnym punkcie zapowiedzi nie padło jakiekolwiek stwierdzenie, że jest inaczej)

Edytowane przez Mariusz Szwonder (wyświetl historię edycji)