Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

@Łukasz Jasiński mój nick jest z czasów, kiedy sobie trochę za dużo śmieszkowałam z pewnych rzeczy. No cóż, nie jestem z tego dumna. 

Gdzie widzę poczucie humoru? :)  A w tym, że zaproponował pan pomoc "pani władzy", która niczym Supermen, powinna sobie radzić w każdych okolicznościach i z każdym procentowym smakołyszem... :)) Aczkolwiek rozumiem, że był to z pana strony jedynie wstęp do bardziej osobistej rozmowy :))

Opublikowano (edytowane)

@ViennaP

Nie, pani Agnieszko, akurat ten pijaczek nie był staruszkiem i nie wiadomo - co mu do łba mogło strzelić po przebudzeniu, zresztą: miała zabezpieczenie ze strony dwóch młodych policjantów - prewencyjnych, poza tym: Policja postąpiła prawidłowo - w czarnych rękawiczkach zabrali go do dostawczego radiowozu, dalej: robią przeszukanie i na sygnale do najdroższego hotelu w Warszawie - Izba Wytrzeźwień, jeśli chodzi o poważne sprawy: od tego jest wydział kryminalny - niedawno właśnie został rozbity w Warszawie gruziński gang, dygresja: dlaczego czarna mafia - kościół - w Polsce - tak zażarcie broni celibatu, jest przeciwnikiem aborcji i nowoczesnej - nauki? 

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@ViennaP

Jeśli chodzi o władzę, to: sama sobie jest winna - wszystko zniszczyła, dajmy przykład: nie tak dawno staruszki przy niemieckiej granicy - niedaleko jest obóz dla nielegalnych imigrantów - prosiły Karola Nawrockiego o pomoc, a on na to:

- Na mnie trzeba głosować!

I bardzo dobrze im odpowiedział, bo: co Karol Nawrocki może? Nic nie może... Udzielenie ochrony staruszkom leży w obowiązku tej władzy, jak widać: ta władza ma wszystko w głębokim poważaniu... Pomocy mógłby udzielić Robert Bąkiewicz jako założyciel Straży Narodowej, niestety... Też nie może: walczy o przetrwanie - życie... Tak, pani Agnieszko, to nie jest śmiesznie - to jest po prostu chore! Teraz już pani rozumie - dlaczego jestem za uregulowaną prawnie aborcją, karą śmierci i eutanazją? I za wprowadzeniem Republiki Narodowej lub Dyktatury Wojskowej, rozumie pani? Proszę mnie nie utożsamiać z Robertem Bąkiewiczem - on jest katolickim narodowcem, ja: pogańskim racjonalistą - libertynem i intelektualnym biseksualistą - uniwersalnym, kończąc: ciężko, naprawdę, ciężko z wami... 

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Celibat w Kościele został wprowadzony dopiero w XI wieku. Swoją drogę Kościół w ten sposób pogwałcił i zdeptał jedno z najświętszych praw Natury (Boga) - prawo do zmysłowej miłości człowieka i jego prokreacji. Skutkiem czego Kościół jest dzisiaj tak pełną wszelkich seksualnych wynaturzeń i zaburzeń instytucją. No ale tak to jest, kiedy walczy się z Naturą (Bogiem), jej odwiecznymi prawami. 

"Bądźcie płodni i rozmnażajcie się..." - słowa ich religijnego Boga, które duchowni przypominają, sami mając je gdzieś - nakaz bezżeństwa w ich przypadku. 

Co do aborcji to sama jestem jej przeciwniczką uważając, że to jednak zabijanie, a traktowanie aborcji jako antykoncepcji to zwyczajnie barbarzyństwo. Niemniej uważam, że są sytuacje, kiedy powinna być uwzględniana. 

Dlaczego Kościół tak broni celibatu? Bo od wielu wieków przewodzą mu homoseksualiści i poniekąd to elitarny klub zrzeszający "takich" właśnie panów, bo Kościół systemowo gardził i gardzi kobietami. Wszak jeszcze w XIX wieku Kościół dywagował nad tym, czy kobiety mają duszę, czy są jedynie "workami krwi i kości". Bo gdyby księża mieli żony i dzieci majątek przechodziłby na nich, a tak zostaje w strukturach Kościoła, dzięki czemu Kościół jest dzisiaj najbogatszą instytucją na świecie. A więc tak naprawdę pogarda wobec kobiet, instytucji małżeństwa i pragmatyzm Kościoła. Nawet z Jezusa zrobili pozbawionego naturalnych cech męskich eunucha, który kobietami się "nie kalał". 

Dlaczego Kościół jest przeciwnikiem aborcji? Bo jest takie przykazanie: Nie zabijaj - w myśl którego Kościół spalił na stosach setki tysięcy kobiet (i nie tylko kobiet...) i organizował regularne rzezie, czyli Krucjaty. ;) 

Nie każdy to sobie uzmysławia, ale Kościół przez 1 000 nie tylko aktywnie uczestniczył w międzynarodowej polityce, ale i decydował o chociażby tym, kiedy barankom wolno jeść mięso a kiedy nie (posty), kiedy i jak wolno uprawiać im seks, jak i gdzie wolno im zwracać się do swojego Boga... 

@Łukasz Jasiński  przepraszam, że nie odniosłam się do wszystkich pana pytań, ale jest wczesny ranek, a obowiązki czekają. Miłego dnia panu życzę. :)

Opublikowano (edytowane)

@ViennaP

Dzień dobry, pani Agnieszko, to wiem, chodzi mi o teraźniejszą współczesność, jak to mówimy - tu i teraz i tu! Celibat oznacza zakaz zakładania rodziny przez kler, tym samym: niemożliwość przekazywania spadków najbliższym, a brak uregulowanej prawnie aborcji oznacza płodzenie bachorów dla czarnej mafii - kościoła i brak nowoczesnej nauki - non stop edukowanie ciemnoty, dlatego też: bardzo trudno jest polemizować z jakąkolwiek sektą monoteistyczną - judaizmem, chrześcijaństwem i islamem - unikam z nimi rozmów, otóż to: umysły dogmatyczne są niżej w hierarchii od umysłów wolnomyślicielskich, filozoficznych i humanistycznych, dalej: umysł ludzki można kształtować tylko i wyłącznie do młodzieżowego okresu dojrzewania - to jest tabula rasa i koniec... Proste i logiczne, pani Agnieszko?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@ViennaP

Mimo, iż mam inne poglądy od Roberta Bąkiewicza i Barbary Nowackiej, jednak: potrafię docenić tego pierwszego za zmysł organizacyjny, a tą drugą: za zwiększenie lekcyjnych godzin wychowania fizycznego, wprowadzenie klas mundurowych i lekcji obrony cywilnej, także: za ograniczenie lekcyjnej religii - co ona tak naprawdę daje? Tworzy pokornych niewolników z dualizmem psychofizycznym, chorobami psychosomatycznymi i łuszczycą intelektualną - mentalną psychopatią, słowem: z Ciała i Umysłu i Duszy - CUD-u - robi po prostu nieuleczalne kalectwo, tak, proszę pani, jeśli pani zauważy działania destrukcyjne - to po prostu sekta - pasożyci...

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

@Łukasz Jasiński  Dobry wieczór. W zasadzie zgadzam się z panem, choć aż tak radykalnych jak pan poglądów nie mam. Chociaż... Zdarza się, że czasami napiszę coś dosadnie o religii, kościele - ale potem żałuję tego, bo czytają to ci, dla których religia i kościół są ważne, a ja zwyczajnie sprawiam tym ludziom przykrość. Wolno mi? No chyba nie do końca. Szacunek, tolerancja... Ale cóż, moja impulsywność robi swoje. I tak, mi również bardzo źle dyskutuje się z ludźmi, którzy postrzegają świat przez pryzmat religii, dogmatów. Nie te horyzonty, że tak powiem eufemistycznie. 

Co do pana Bąkiewicza, to nie wiem czym się dzisiaj zajmuje, czy nie zmienił poglądów, a więc nie będę się wypowiadała na jego temat. Zdaję się na pańskie zdanie. ;) Pani Nowacka robi w miarę dobre wrażenie. Cieszy mnie, że w końcu ktoś rozpoczął dyskusję nad religią w szkołach, której - notabene - miejsce jest w salkach przykościelnych. Jeżeli w szkołach - to zdecydowanie religioznawstwo, jak już. Niepokoi mnie ta wczesna seksualizacja dzieci, do czego zachęca WHO. Min. do tego, aby już 4 latkom mówić o przyjemnościach płynących z dotykania własnego ciała. Czyli masturbacji. Dla mnie to dość szokujące bo uważam, że na wszystko jest czas i miejsce. I uważam, że 4 lata to nie czas na poruszanie "takich" tematów, a szkoła to nie miejsce na "takie" rzeczy. No ale WHO wie lepiej. I forsuje swoje chore pomysły. Chociaż o seksualności jak najbardziej należy rozmawiać ze starszymi dziećmi i nastolatkami - również o zagrożeniach, asertywności i bezpieczeństwie w tej dziedzinie. 

Ciało, umysł i dusza? Joga. :) 

Spokojnej nocy życzę, kolorowych snów. :) 

Opublikowano (edytowane)

@ViennaP

Dzień dobry, pani Agnieszko i jak najbardziej pani wolno: pozwala pani na to Ustawa Zasadnicza - Konstytucja Trzeciej Rzeczypospolitej Polskiej, a ze potem będzie pani izolowana - to nie będzie źle świadczyło o pani, tylko: o nich, dajmy taki przykład: kiedyś tymczasowo mieszkałem jako osoba nielegalnie bezdomna w schronisku dla bezdomnych na Żytniej 1A w Warszawie i nikt mi nie pomagał, a teraz co? Mam lokal socjalny i nagle jestem im potrzebny? A gdzie byli - kiedy potrzebowałem pomocy? To już nie jest dualizm psychofizyczny, tylko: podwójna moralność - niewiarygodne zakłamanie, zresztą: oni też łamią prawo - świadkowie jehowy, siostry zakonne i panowie w czarnych sukienkach po kolędzie - nachodzą ludzi i tutaj znowu wracamy do punktu wyjścia - gdzie byli jak tymczasowo mieszkałem jako osoba nielegalnie bezdomna w schronisku dla bezdomnych na Żytniej 1A w Warszawie? Niech pani teraz wyciągnie logiczne wnioski: chodzi im o mnie czy - pod pozorem ich boga - będą próbować przywłaszczyć sobie moje mieszkanie i mój stały dochód i moją własność intelektualną? 

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Łukasz Jasiński  dzień dobry. "... świadkowie Jehowy, siostry zakonne i panowie w czarnych sukienkach po kolędzie - nachodzą ludzi..." Tak, wszyscy oni chcą coś ugrać. Co do tych ostatnich, to zwyczaj chodzenia po kolędzie jest chyba typowo polskim zwyczajem. Nachodzenie ludzi w domach i pobieranie opłaty. Powtarzam się, ale kolejny raz przypomnę - Kościół w Polsce (poza Watykanem), jest najbogatszym Kościołem na świecie - ogrom nieruchomości, innych dóbr, gruntów. Mało kto wie, że Kościół w Polsce jest drugim - zaraz po tzw. państwie - właścicielem ziemskim. Dzisiaj mają jakieś 80 000 hektarów gruntów. Ta granica jest płynna, bo dostają, sprzedają, dostają... Bardzo mi się nie podoba, że Kościół doszedł do takiego bogactwa kosztem naszego kraju, Polaków, nas... Jak ostatnio gdzieś napisałam - oj, opił się przez te 1 000 lat krwi tego naszego umęczonego narodu... 

A wie pan, gdzieś tam chodzi obraz rodziny Ulmów. I o ile od kilku lat księdza nie przyjmujemy, jak również obrazu, obraz rodziny Ulmów chętnie bym sama przyjęła i nawet uśmiechnęłam się myśląc o tym. Moja rozmówczyni dodała, że oczywiście - tak przy okazji tego obrazu - zbierane są datki na Kościół. No i ręce mi opadły. Kościół zarabia nawet na rodzinie Ulmów... 

Przykre to wszystko, no ale cóż

@Łukasz Jasiński  bardzo miłe to co pan napisał, ale panie Łukaszu - tak naprawdę nigdy nie grzeszyłam urodą, a do tego ostatnio spędzam więcej czasu w szpitalach, niż w domu. Do tego wcale nie jestem taka słodka - bywam impulsywna dość i zadziorna... :) Jak pan sam widzi - nie najlepszy ze mnie materiał na... ;) Pozdrawiam wiosennie. :) 

Edytowane przez ViennaP (wyświetl historię edycji)
Opublikowano (edytowane)

@ViennaP

Nie, kolędowanie nie jest typowo polskim zwyczajem, tylko: słowiańsko-pogańskim, a ze czarna mafia - kościół - przywłaszczyła sobie wyżej wymienione święto - to źle świadczy o ich intencjach - pasożytnictwie, zresztą: bogactwo nic a nic nie daje, dajmy mój przykład: nadal jestem wolnym człowiekiem i co? I co ich bogactwo im daje? Władzę? Nie, nic im nie daje...

Łukasz Jasiński 

@ViennaP

Jeśli chodzi o Państwo Polskie, to: właścicielem Państwa Polskiego jest Naród Polski i to Naród Polski decyduje o zasobach Skarbu Państwa jako Skarbu Narodu Polskiego, natomiast: czarna mafia - kościół - podlega Watykanowi - obcemu mocarstwu, de facto: mamy do czynienia z piątą kolumną - Agencja Bezpieczeństwa Wewnętrznego powinna zlikwidować wrogą działalność na terenie Polski, proste i logiczne?

I to Prezydent Polski powinien wybierać Prymasa Polski jako przedstawiciela wszystkich sekt monoteistycznych - judaizmu, chrześcijaństwa i islamu, a jeśli chodzi o ich majątek - w razie braku spadkobierców - winien przejmować Skarb Państwa, kończąc: moją wizję Polski stworzyłem w eseju pod tytułem - "Polska Rzeczpospolita Narodowa" - tutaj można znaleźć...

Łukasz Jasiński