Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano (edytowane)

@ViennaP

Premier Izraela Benjamin Netanjahu jest ścigany międzynarodowym listem gończym przez Międzynarodowy Trybunał Karny w Hadze i Donald Trump nałożył sankcje na wyżej wymieniony trybunał, niech pani rzuci okiem na moje teksty - "Cum Tabula Rasa - Adventure" i "Sumka" - zawsze proszę sprawdzać daty powstania danego tekstu - na dole, a nie - na daty: publikacji - na górze, dalej: jeśli chodzi o zakupy uzbrojenia dla Polski - jestem jak najbardziej - za, otóż to: nie mam postawy pacyfistycznej, jako pogański racjonalista - libertyn i intelektualny biseksualista - uniwersalny - jestem antyklerykanym propaństwowcem - patriotą, proste i logiczne? A kto jest odpowiedzialny za wybuch Drugiej Wojny Światowej? Angielska Grupa Milnera...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Opublikowano

@Łukasz Jasiński

Chodzi ci o grupę 'V4', czyli wyszehradzką?

Bo jeśli tak, to ja jestem na tak! Jak te korzenie historii przejmowała stopniowo 'Kopuła', to warto moim zdaniem cofnąć się lekko wstecz!

Można dzisiaj śmiało badać jeden wirus, zwolniony od podatku... 'Watykłam'

(Jestem na etapie, aby przedstawić — kwestia paru tygodni)

Pozdrawiam cię serdecznie!

Opublikowano (edytowane)

@Nefretete

W polskim interesie narodowym i państwowym jest wybudowanie na Alejach Jerozolimskich w Warszawie obok Dworca Śródmiejskiego trzech stałych gmachów:

- Trójkąt Weimarski (Niemcy, Polska i Francja),

- Grupa Wyszehradzka (Polska, Czechy, Słowacja i Węgry),

- Koalicja Warszawska (Polska, Białoruś, Rosja, Ukraina i Niemcy)

i rozpocząć współpracę polityczną, gospodarczą i kulturalną - międzynarodową ideę geopolityczną - strategiczną, proste i logiczne?

Łukasz Jasiński 

Opublikowano (edytowane)

@Nefretete

A dla przeciwwagi wobec Paktu Północnoatlantyckiego (NATO) należy stworzyć Sojusz Wojskowy: Trzecia Rzeczpospolita Polska (w przyszłości - Polska Rzeczpospolita Narodowa, patrz: Konstytucja Polskiej Rzeczypospolitej Narodowej, a jakże: mojego autorstwa i tutaj można znaleźć) i Republika Turecka i Konfederacja Szwajcarska - te dwa kraje nigdy nie uznały Rozbiorów Polski, nomen omen: Stany Zjednoczone Ameryki Północnej też mają dużo na sumieniu względem Polski - Raporty Karskiego, Raporty Pileckiego i Konferencja w Jałcie.

Łukasz Jasiński 

Opublikowano

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

Łukaszu, bardzo mnie cieszy Twój komentarz, a zanadto dopowiem, że masz rozległą wiedzę na temat historii — celowo pogrubiłem początek wpisu, o którym coś napiszę, zwłaszcza o Alejach Jerozolimskich!

Jak mnie pamięć nie myli, Aleje Jerozolimskie mają bogactwo historyczne!

Zaczyna się od projektu 'Nowa Jerozolima', którego inicjatorem był polski magnat, Sułkowski.

Chciał stworzyć osadę żydowską wbrew zakazom Władz warszawskich — Żydzi nie mieli prawa przebywać w Warszawie, choćby dlatego, że w tamtym czasie (chyba 18-sty wiek) byli wypędzani.

Moim zdaniem, żaden azyl polityczny nie zadziała prawidłowo, dopóki 'Wszystkie Narody' nie poznają prawdziwej definicji Boga, dopóty będą istniały rozłamy... A takie, w istniejących czasach wciąż trwają i bazują na jedności władzy.

Twoja wizja mi się podoba, ale nie tak, jak ta 'czterolistna koniczyna';

niegdyś będąca i stanowiąca jedną potężną 'Tkankę Ziemi', która mogłaby harmonijnie ze sobą współpracować!

Oto! Moje zadanie, Łukaszu.

Każdy z Nas ma jakąś rolę;

jedna utrwala, a druga zakorzenia

Wszystkiego najlepszego dla Ciebie. Pozdrawiam