Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Chaotycznie....

Rekomendowane odpowiedzi

Pod powierzchnią marzną marzenia 
Oplatają korzeniami których nie znasz
Ołowiany krok nie istnieje
Wspomnienia pogrzebią cię głębiej 
Słońce wypali w trawę zaschnięta każdy cel 
Niczego nie nazwiesz szansą 
Nieurodzajna ziemia 
Zaspokoić głód zaistnienia uzależnia 
Odpłynąć pofrunąć takie były dążenia 
Ambicja talią kart osłonięta 
Zamknęła mędrca 
Jak zaczerpnąć powietrza 
Tego rozwiązania samotność nie posiada 
Niemy krzyk syreni śpiew 
Umierasz choć życia nadal.. Doświadczasz.

samotność posiada wiele rozwiązań

najczęściej rozwiąże się sama

spojrzenie wystarczy lub uśmiech ze słońca

i znika jak gojąca się rana

zaistnieć - nie ważne w jakiej przestrzeni 

zapewne to sprawa nie łatwa

czy jesteś wokoło jeszcze coś zmienić

umierasz - choć życia doświadczasz

:))

Jeśli chcesz dodać odpowiedź, zaloguj się lub zarejestruj nowe konto

Jedynie zarejestrowani użytkownicy mogą komentować zawartość tej strony.

Zarejestruj nowe konto

Załóż nowe konto. To bardzo proste!

Zarejestruj się

Zaloguj się

Posiadasz już konto? Zaloguj się poniżej.

Zaloguj się

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• @Laura Alszer   Zrobiłem wyjątek dla pani i opublikowałem po raz drugi rymowankę pod tytułem - "Czarownica" - niech pani rzuci okiem, jeśli chodzi o dawanie czegokolwiek komuś - to już pani sprawa, otóż to: przeżyłem piekło jako osoba nielegalnie bezdomna - nikt mi nie pomógł, prócz: mamy, cioci i socjalnej Małgorzaty Przybysz - ona mi pomagała załatwiać lokal socjalny, zapewniam panią: większość ludzi to dwunożne ssaki agresywne, poza tym: wszystko tutaj opisałem.   Łukasz Jasiński 
    • @Jacek_Suchowicz Dziadka z Wehrmachtu nie wciągaj w rozmowę, bo dziś bulteriery PiSu ogony podkulone mają i na adwokatów odkładają...
    • Chyba na tej lekcji geografii akurat nie byłem... Dzisiaj nadrobiłem.
    • Ta Twoja deklinacja jest mało optymistyczna,chociaż bardzo prawdziwa. Dla równowagi zacytuję z kolei koniugację Sztaudyngera:   Koniugacja   oddała mi się oddała ci się oddała mu się oddała nam się oddała wam się oddała im się a żeni z nim się...   Pozdrawiam.
    • Czarownica*   I ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka -   samotna, naga, wrażliwa i cicha  dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha   i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa wyzwolone serca złączają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona   i szalona, wyzwolona, szalona - ona wyzwala tarczę księżyca i życia - noc i szalona, wyzwolona, szalona - ona   i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa wyzwolone serca złączają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona,   samotna, naga, wrażliwa i cicha  dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha   i ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka...   *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:   Łukasz Jasiński (maj 2019)  

Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość.

• Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...