Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) Na wschodniej* Północy: zapada głęboki zmrok nad jasnym porankiem życia - nadchodzi chłodna - mgła i kamienne duchy powstają: palcami wskazują: und dort teufel und dort teufel - już zgasło słońce nad niemieckim horyzontem - delet, przechodniu, zawsze mów prawdę: zamordowano: historię - Jedwabne... *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor: Łukasz Jasiński (listopad 2024) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 14 Lipca przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 6
violetta Opublikowano 5 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 Troszczymy się o swoje dzieci, rodzinę, a nie tam głupoty ludziom przychodzą do głowy. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) @violetta "Takie będą Rzeczypospolite, jakie ich młodzieży chowanie!" Kanclerz Jan Zamoyski - Hetman Wielki Koronny Rzeczypospolitej Obojga Narodów Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 5 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 5 Grudnia 2024 (edytowane) @violetta Polski Portal Literacki - tutaj znajdziesz wiersze, poezje, bajki, teksty piosenek oraz interpretacje wybranych dzieł wielu autorów. Pani Domu - czasopismo skierowane do kobiet, każde jego wydanie zawiera artykuły poświęcone: urodzie, modzie, zdrowiu i gotowaniu, reportaże i krzyżówki. Źródło: Internet Czy wielce łaskawa pani przypadkiem nie pomyliła salonów? Łukasz Jasiński Edytowane 5 Grudnia 2024 przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński wchodzi się do różnych salonów poetyckich:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) @violetta Na Fabrice Librorum, Opowi, Nieszufladzie i Poezji Polskiej - nie chcieli mnie, więc: nie pcham się tam - gdzie mnie nie chcą - ich strata, publikuję tylko i wyłącznie - tutaj, sporadycznie: na Facebooku w komentarzach. Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński fajne były te wyłączone:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) @violetta A to które? Proszę mnie oświecić? Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński nie istnieją już ;) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) @violetta Nie, proszę pani, proszę podać nieistniejące już tytuły, dam pani przykład: publikowałem kiedyś na "Krytyce Literackiej" - nie istnieje już... Nie można rzucać słów na wiatr lub po prostu... - Nie pamiętam... Trzeba podawać fakty, a jeśli pani zmyśla - nie należy mówić: - Nie pamiętam... Proste i logiczne? Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
violetta Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński mam wymazaną pamięć:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) @violetta Nieprawda Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
violetta Opublikowano 6 Grudnia 2024 Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 @Łukasz Jasiński prawda, Bóg mi wymazuje bez przerwy:) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 6 Grudnia 2024 Autor Zgłoś Opublikowano 6 Grudnia 2024 (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 26 Stycznia przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji) 1
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Zaloguj się, aby zobaczyć zawartość. Edytowane 22 Lutego przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 22 Lutego przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 22 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 22 Lutego (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 22 Lutego przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 23 Lutego przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Kłamstwo Oświęcimskie* Instytut Pamięci Narodowej - prowadząc śledztwo w sprawie zbrodni w Jedwabnem z dziesiątego lipca tysiąc dziewięćset czterdziestego pierwszego roku - przyjął trzy hipotezy dotyczące odpowiedzialności za masakrę żydów i po zebraniu relacji i analizie dowodów przyjęto, iż zbrodni tej dokonali Polacy z niemieckiej inspiracji - wykluczono tym samym wyłączną odpowiedzialność Niemców i Polaków. Źródło: DZIEJE.PL *zrobiłem drobną edycję - treść bez zmian A ekshumacja została przerwana natychmiast po tym - jak w zbiorowej mogile znaleziono niemieckie łuski od karabinów maszynowych - co przeczy teorii o spaleniu w stodole, proszę również pamiętać - żydzi też mordowali Polaków po wkroczeniu Armii Radzieckiej, oczywiście: to jest polska ziemia już od czasów prehistorycznych i wara wam od mojej ziemi - po zdobyciu władzy wszystko dokładnie zbadamy - zapraszając jako obserwatorów - przedstawicieli Międzynarodowego Trybunału Sprawiedliwości, Organizacji Narodów Zjednoczonych i Niezależnych Ekspertów Naukowych - Światowych. Łukasz Jasiński Edytowane 13 Października przez Łukasz Wiesław Jasiński (wyświetl historię edycji)
Łukasz Wiesław Jasiński Opublikowano 23 Lutego Autor Zgłoś Opublikowano 23 Lutego (edytowane) Łukasz Jasiński Edytowane 23 Lutego przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)
Rekomendowane odpowiedzi