Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Estetyka

Rekomendowane odpowiedzi

• 1 miesiąc temu...

@violetta

Informacja Publiczna

Działka po pawilonie Emilia przy ul. Emilii Plater 51 w centrum Warszawy została wystawiona na sprzedaż. Licytacja odbędzie się już w grudniu.

- dach z pawilonu Emilia w Warszawie zniknął 14 lutego 2017 roku,

- Griffin Real Estate w tym miejscu planował budowę nowego wieżowca,

- obecnie działka w centrum Warszawy została wystawiona na sprzedaż.

Źródło: Internet 

Autor: Sylwia Kowalska

Otóż to, pani Wiolu, postawiłbym w tym miejscu pomnik uczestnika Powstania Listopadowego - Emilii Plater i na tym to wszystko polega - niezależność artystyczna - tacy ludzie jak ja - nie mają żadnych szans z polityką i biznesem, dalej: przecież to jest miejsce w samym centrum Warszawy, zlikwidowałbym również parking obok Dworca Centralnego i w tym miejscu postawiłbym Centralną Fontannę, aby zarabiać - trzeba najpierw tworzyć magiczne miejsca - one będą przyciągać turystów, jak już pisałem: zamiast patelni (wejście do centralnego metra) - Centralna Piramida z literą - "M" - na samym szczycie, tam, gdzie teraz jest parking - syf - można byłoby wybudować estetyczny dworzec dla dalekobieżnych autokarów, można? Można! Miasto musi najpierw dać mi umowę o dzieło, potem: mój pomysł idzie dalej - do biurokratów, a od biurokratów idzie do architektów i od architektów do biurokratów i od biurokratów do urbanistów i od urbanistów do biurokratów i wtedy biurokraci powołują komisję konkursową...

Łukasz Jasiński 

Edytowane przez Łukasz Jasiński (wyświetl historię edycji)

@violetta

Nieprawda, niedawno prezydent Rafał Trzaskowski wziął kredyt z Banku Gospodarstwa Krajowego ze środków Krajowego Planu Odbudowy na realizację kolejnych etapów Nowego Centrum Warszawy - on jest kompletnie inny od Hanny Gronkiewicz-Waltz, która mnie bezprawnie wyrzuciła na warszawską kostkę brukową, jeśli chodzi o powyższy teren - to Hanna Gronkiewicz-Waltz sprzedała pawilon "Emilia" prywatnemu kapitałowi, więc: to prywatny podmiot sprzedaje teren, nomen omen: kiedy zostałem bezprawnie wyrzucony - premierem był Mateusz Morawiecki i do wszystkich pisałem listy - nikt mi nie pomógł ze świecznika władzy, prócz: socjalnej Małgorzaty Przybysz, żaden inny kandydat na Prezydenta Polski nie przekona mnie - jest już za późno: będę głosował na prezydenta Rafała Trzaskowskiego - mam z nim realną umowę społeczną.

Łukasz Jasiński 

@violetta

Tak i oto chodzi: Bank Gospodarstwa Krajowego jest bankiem czysto polskim i nie jest to bank komercyjny - nie jest on nastawiony na zyski i zawsze będzie mógł umorzyć kredyt, póki mamy powyższy bank i Narodowy Bank Polski - nie jest źle.

Łukasz Jasiński