Zgłoś
-
Ostatnio w Warsztacie
-
Mitylene 248
@Waldemar_Talar_Talar wzruszył mnie ten wiersz...temat mi bliski...niestety...
0
-
-
Zarejestruj się. To bardzo proste!
Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.
-
Ostatnio dodane
-
Ostatnie komentarze
-
Przez Duch7millenium · Opublikowano
Wystarczy przydymiona lampka, aby zobaczyć mętny obraz twarzy, błysk światła zza pleców, aby w lustrze twarz ciemność przypominała. Tam gdzie wydaje się być jasno, gdzie słowa mnożą się niczym króliki na co spoglądać nie warto rzucają się iskry nienawiści. Za plecami obmawiani udajemy, że nie słyszymy lecz słyszymy bardzo głośno opinie warte współczucia. Opinie których powtarzać się nie godzi, które zbierają się przez piekielny pryzmat, w biel wszechogarniającej ciemności, jak wschód czarnego słońca.. oślepiają mętnością. Pod soczewkami mętnymi, owych cnotliwych obywateli, społeczników, filantropów i miłujących, mroczna tęczówka. Niczym wiedźma uprawiająca czary, tryska wokół tęczy tej złota aura, której nie odnajdzie nigdy nikt. Nie wzbogaci się mikrob ni gigant. Sprytnie uciec, sprytniej kłamać, że poglądy te zna się i rozumie dla świętego spokoju.. .. by potem, będąc u siły nastawać na właściwe rozwiązanie. Najciemniej jest pod latarnią. -
Przez Mitylene · Opublikowano
@Antanamir " drgające wersy" , pełne ciepła, uczucia i wrażliwości. W te wersy zaplątał sie szept głośniejszy niż krzyk, szept pełen wzruszenia. Piekny , uczuciowy wiersz. Pozdrawiam. -
@Waldemar_Talar_Talar wzruszył mnie ten wiersz...temat mi bliski...niestety... -
@Starzec takiego finału się nie spodziewałam. Fajnie wyszło:)
-
Najczęściej komentowane
-
Wiersze znanych
-
Najpopularniejsze utwory
-
Najpopularniejsze zbiory
-
Inne