Skocz do zawartości
Polski Portal Literacki

Zgłoś

• Zarejestruj się. To bardzo proste!

Dzięki rejestracji zyskasz możliwość komentowania i dodawania własnych utworów.

• Ostatnio dodane

• Ostatnie komentarze

• Ta Twoja deklinacja jest mało optymistyczna,chociaż bardzo prawdziwa. Dla równowagi zacytuję z kolei koniugację Sztaudyngera:   Koniugacja   oddała mi się oddała ci się oddała mu się oddała nam się oddała wam się oddała im się a żeni z nim się...   Pozdrawiam.
    • Czarownica*   I ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka -   samotna, naga, wrażliwa i cicha  dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha   i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa wyzwolone serca załączają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona   i szalona, wyzwolona, szalona - ona wyzwala tarczę księżyca i życia - noc i szalona, wyzwolona, szalona - ona   i ona tańczy we mnie jak szalona i dwa wyzwolone serca załączają - moc i ona tańczy we mnie jak szalona,   samotna, naga, wrażliwa i cicha  dusza i wyzwolona: moja - kochanka samotna, naga, wrażliwa i cicha   i ona jest we mnie: słowianka - poganka: bogini świętej matki natury i ona jest we mnie: słowianka...   *więcej informacji Państwo znajdą w następujących esejach: "Komentarz - komentarz odautorski" i "Mój drogi świecie" - Autor:   Łukasz Jasiński (maj 2019)
    • Wciąż o sobie Ciągle o sobie Męczy mnie ta meta, Gdzie start - nie pamiętam dokładnie, zaczęło się od września     Bez ego jego też nie mogę przywołać w pamięci Zawsze to ego jego mnie nęci Bez przerwy do teraz i od teraz jest już kropka. Koniec   Skąd ta myśl, że na ostatecznej ceremonii chcę usłyszeć Sade "Żołnierz miłości" Może to wyjście z mroku
    • @andreas Dziękuję bardzo i pozdrawiam.
    • chłonę te nastroje kiedy tętno przyspiesza nie ze zmęczenia zapisuję w ulubionych kolejny skarb   milczysz jak poranek przy otwartym oknie papieros i kawa   owoce wpadają w dłonie choć nie prosisz  chwila trwa długo przed wierszem   jeśli otworzysz drzwi przestanę wierzyć łzom  tam kamienie są dla wybranych
  • Najczęściej komentowane

• Dodaj nową pozycję...